Hacıları bir araya getiren yemekli mevlide siyasiler de büyük ilgi gösterdi. AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk"ünde katıldığı programa Nazilli"nin tüm Belediye Başkan adayları yoğun ilgi gösterdi. Siyasileri de buluşturan hac yemeğinin Türkiye"de bir ilk olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula “İslam partiler üstüdür. Camiye gelen herkes eşittir” dedi.
Nazilli tarihinde ve Türkiye"de ilk kez gerçekleştirilen "Hac yemeği ve mevlid" programı büyük bir katılımla gerçekleşti. Nazilli ve çevresinden bu yıl hacca gidenler başta olmak üzere binlerce kişinin katıldığı hac yemeğine siyasilerde büyük ilgi gösterdi. Hep birlikte hac yemeği yiyen ve mevlit dinleyen siyasiler, toplumu bir araya getiren örnek programdan dolayı ilçe müftüsü Hasan Hüsnü Sula"yı kutladılar. Ak Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk başta olmak üzere AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Mehmet Gacar, CHP Adayı Feyzullah Erkut, MHP Adayı Haluk Alıcık, Demokrat Parti Adayı Mustafa Acar, Saadet Partisi Adayı Musa Muca, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Meclis Başkanı Enes Ögünçlü, Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi Müftü Sula"yı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.
Bu yıl ilk kez düzenledikleri bu programı geleneksel hale getirerek sürekli yapacaklarını ifade eden Müftü Hasan Hüsnü Sula, “Türkiye"de bir ilk olduğuna inandığım ve Müftülük olarak ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu "Hac yemeği ve mevlid" programı ile tüm hacılarımızı buluşturmak ve kaynaşmalarını sağlamak istedik. Bu amaçla yaptığımız hazırlıklarımıza halkımız ve esnafımız destek verdi. Tamamen yapılan hayırlarla hazırlanan yemeğimize tüm halkımız gayet fazla bir şekilde katılarak bizleri çok mutlu etti. Gelecek yıl bu programı daha geniş tutmayı planlıyoruz. Hayırseverlerimizin destekleri ile daha büyük bir organizasyonda yine hacılarımızı bir araya getireceğiz” dedi.
İslam"ın partiler üstü olduğunun altını çizen Müftü Sula Camiye gelen herkesin eşit olduğunu ifade ederek “Camilerimiz halkımızın kaynaştığı, buluştuğu, zengini, fakiri, evlisi, bekarı, Müslüman olan herkesin aynı safı tuttuğu yerdir. Burada siyaset, kin, öfke, dargınlık olmaz. İlim ve kültür yuvası olan camilerimiz aynı zamanda toplumumuzun aynasıdır. Bugün burada hep birlikte hacılarımızın yemekli mevlidini gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadık birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, kaynaşmanın büyük bir örneğini sergiledik. Yüce Rabbimiz dualarımızı ve hayrımızı kabul etsin” diye konuştu.
Milletvekili Ertürk ise yaptığı konuşmada hazırlanan programdan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Din adamlarımızın hoşgörü içerisinde halkımızı birleştirici faaliyetlerde bulunması gerekmektedir. Toplumumuzun örnek alacağı davranışlar içerisinde olarak halkımızın da desteği ile gerçekleştirilen bu tür faaliyetler ile bütünleştirici, kaynaştırıcı etkinlikler yapmak çok önemlidir. Burada bulunan tüm belediye başkan adaylarımıza da katıldıkları ve bir arada oldukları için çok teşekkür ediyorum. Seçimlerin ardından görev alacak olan başkanımıza da öğüt vermek istiyorum. Belediye zabıtasının görevi sokakların bakımı, huzurun sağlanması ve denetimdir. Başkanın görevi ise halkına daha yaşanılır bir yerleşim merkezi oluşturmak, aş, iş ve istihdam sağlamak için işadamlarının önünü açacak projeler yapmaktır” ifadelerini kullandı.
Sabah saat 10.00"da başlayan program hac yemeği, Kur"an Kursu öğreticileri ve imam hatiplerin mevlit okuması, Kur"an-ı Kerim okuması ve ilahiler söylemeleri ile devam etti. Öğle namazının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının 2009 Umre sinevizyon gösterimi yapıldı. Son olarak İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşma ve dua ile program sona erdi.