Aydın Aile İrşat ve Rehberlik Büro Sorumlusu ve İl Müftü yardımcısı Necati Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren büronun, Türk aile sisteminin eskisi gibi örnek yapısının devam etmesi amacına yönelik faaliyet yürüttüğünü anlattı. 
     Topaloğlu, aile yapısının korunması, yaşatılması ve aile kurumunun devamının sağlanması amacıyla geliştirilen Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Projesi'nin 2007'de pilot illerden biri olan Aydın'da, daha sonra da diğer illerde kurulduğunu söyledi. 
     Aydın'da 4 kişilik ekiple ailelere hizmet verdiklerini kaydeden Topaloğlu, ''Başladığımız günden bu yana Aydın'da bir çok aileye danışmanlık yaptık. Yılda ortalama bin kişi büromuza müracaat ediyor. Önce dertlerini dinliyoruz. Bizi aşan bir durum olduğuna kanaat getirirsek, başvuranları psikologlara ya da sosyal hizmetler müdürlüğüne yönlendiriyoruz'' dedi. 
     Topaloğlu, ''eşlerin birbirine karşı görevleri nelerdir, huzurlu ve mutlu bir aile için neler yapmalı, iyi bir aile nasıl olmalı, 'evliliği sürdürmek için nasıl davranılmalı gibi konularda kendilerine müracaat edenlere danışmanlık yaptıklarını, özellikle de boşanma aşamasındaki çiftlere yardım etmeye çalıştıklarını anlattı. 
     Necati Topaloğlu, ''Bugüne kadar boşanma aşamasına gelmiş, bir çok evli çifti bu kararlarından vazgeçirdik. Özellikle Ege Bölesi'ndeki boşanma oranlarının çok yüksek olduğu düşünüldüğünde, yaptığımız hiz metin önemli olduğunu düşünüyorum. Bazen bu konularda bize müracaat eden vatandaşlarımızla 2-3 saat konuştuğumuz oluyor. Bizimle konuştuktan sonra en azından rahatlayıp gidiyorlar. Kimseye anlatamadıkları dertlerini anlatıyorlar. Biz de elimizden geldiğince tavsiyelerde bulunuyor, yardım etmeye çalışıyoruz'' dedi.