Bayramlaşmaya Nazilli"ye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Personel daire Başkanı Rüştü İnan, Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu ve Müftülük bünyesinde bulunan din görevlileri katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Daire Başkanı Rüştü İnan incelemelerde bulunmak üzere geldiği Nazilli"de Nazilli ilçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula"yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Bayramlaşma töreninde konuşan İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, “Biz Nazilli ilçe Müftülüğü olarak sürekli yenilik peşinde koşuyoruz. Bu yılda ilk kez müftülük binamızda bünyemizde bulunan tüm din görevlilerimiz ile bir araya gelerek bayramlaşma gerçekleştiriyoruz. Bunu geleneksel hale getirip tüm dini bayramlarımızda uygulamayı hedefliyoruz. Şu anda ilk kez gerçekleştirmekte olduğumuz toplu bayramlaşmamıza Diyanet İşleri Başkanlığımızın Personel Daire Başkanımız Rüştü İnan"ında katılması bizleri çok sevindirdi” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Daire Başkanı Rüştü İnan da, “İslam dini bir huzur dinidir, hoşgörü dinidir. Dini bayramlarda tüm insanlarımızı bir araya gelmelerini sağlayan bir dindir. Bu gün geldiğim Nazilli"de bir ilk ile karşılaştığım için çok mutlu oldum. Nazilli ilçe Müftümüz Nazilli de Müftülük bünyesinde görevli tüm din görevlilerini bir araya getirerek toplu bayramlaşma gerçekleştirme kararı almış. Bu olay dinimiz açısından da çok önemli. Çünkü tüm çalışanlarımız bir araya gelme birbirlerini görme imkanı buluyorlar. Birbirleri ile toplu halde bayramlaşarak kısa bir süre de olsa sohbet etme imkanı buluyorlar. Ben personel daire başkanı olarak bu örnek uygulamanın tüm ülkemiz genelinde de gerçekleştirilmesini arzuluyorum. Başta tüm diyanet işleri çalışanları olmak üzere tüm insanlarımızın ramazan bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.