Bir hafta sürecek olan seminerde, ilçede görev yapan din görevlilerine yaz Kur’an kurslarında ki öğrencilere davranış modelleri, ders işleme metotları, görsel işitsel materyallerin kullanılması hususunda eğitimlerin verileceği belirtildi.
İlçe Müftüsü, Mustafa Aydın okulların tatile girmesinden bir hafta sonra 27 Haziran’da açılacak olan kursların 22 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Merkez ilçe ve köylerde olmak üzere tüm camilerde açılan yaz dönemi Kur'an kurslarının 3 ayrı programda açıldığı ve kurslarda öğrenciler Kur'an-ı Kerim ile temel dini bilgilerin verileceği belirtildi.
Kursların daha başarılı geçmesi amacıyla kurs öncesi tüm imam ve müezzinlerin seminere alındığını belirten Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın "Bu seminerlerde görevlilerin öğrencilere iyi davranmaları, onları incitmeden, dini, Kur'an-ı ve camiyi sevdirmeleri konularında bilgiler verildi. Kurslarda temel prensip olarak Hz. Peygamberin 'Kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin' hadisi şerifi kabul edilecektir. Kurslara katılan öğrencilere güleryüz, şefkat, merhamet ve anlayış gösterilmesi, kursta bulunmanın anlamı ve öneminin anlatılması, eğitimi çekici hale getirmek suretiyle yaz kurslarında eğitim-öğretim hizmetlerinin sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak çocukların tatilde olduklarının bilinciyle hareket edilerek yürütülecek” dedi.
Aydın, ayrıca yaz kursları başlangıçta her öğrencinin seviyelerinin belirleneceğini, Kur'an-ı Kerim'i hiç bilmeyenler, az bilenler ve bilenler olmak üzere 3 ayrı kategoride kurs verileceğini söyledi. Kursun, haftada beş gün, günde üç saat; ilk iki saati Kur’an-ı Kerim ve meali, bir saatinde de itikad, ibadet, ahlak ve siyer dersi olarak verileceği belirtildi.