Aydın"da yayın yapan radyo programına “Halkın Sesi” programına konuk olan Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Ramazan ayının ve orucun fazileti ile bu ibadetin önemini anlattı. Dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Müftü Bayrak, Aydın İl Müftülüğünün yaptığı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Katıldığı radyo programında hac mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte özellikle hacı adaylarına yönelik aydınlatıcı bilgiler veren Aydın İl Müftüsü Bayrak; hacca gidecek olan hacı adaylarının Aydın iline verilen kontenjan miktarına göre kesin kayıtlarının yapıldığını belirtti.
İl Müftüsü Hıdır Bayrak; Suudi Arabistan hükümet yetkililerinin ek kontenjan vermesi durumunda kura sıra numarasına göre yeni hacı adaylarının kayıtlarının yapılabileceğini müjdeledi. Ramazan Bayramı"ndan sonra kayıtları yapılan hacı adaylarına ait hac seminerleri başlayacağını da sözlerine ekleyen Bayrak, “Hacla ilgili takvim tarafımızda önümüzdeki günlerde Bildirilecek ve hacı adaylarımız kutsal topraklara uğurlanıncaya kadar gerekli eğitimler ve bilgiler verilecektir” dedi.
Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı"nın yaptırdığı ankette Türkiye"deki tüm illerin hac hizmetlerindeki performanslarını değerlendirdiğini hatırlatan Müftü Bayrak; “Bu anketle Aydın İl Müftülüğünün çalışmalarının başarılı olduğunu tespit edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı , Türkiye"deki 81 İl arasında Aydın İl Müftülüğünün hac çalışmalarında en başarılı il olduğunu açıkladı. İl Müftülüğü olarak bu yılda en başarılı il olacağımız ümidiyle ve ciddiyetiyle hac çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz” diye konuştu.