Nazilli Belediyesi 3. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali’nin ikinci gününde Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi. Konferansa Aydın Valisi Kerem Al, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Nazilli İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Konferans için hazırlıkların tamamlandığı ve konukların yerlerine oturmaya başladığı sırada davetliler arasında bulunan Nazilli İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula aniden fenalaştı. Rahatsızlanan Müftü Sula’ya ilk müdahaleyi salondakiler yaparken; 112 Acil Servis’ten yardım istendi. Ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.

MÜFTÜ SULA AYDIN'A SEVK EDİLDİ
Kalp krizi geçiren Nazilli İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Nazilli Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalelerinin ardından Aydın’a sevk edildi.

Nazilli İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Nazilli Belediyesi 3. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali kapsamında Prof.Dr. İlber Ortaylı’nın konferansında kalp krizi geçirdi. Gazeteciler tarafından ilk müdahalesi yapılan Müftü Sula, Nazilli Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki ilk müdahalelerinin ardından Aydın’a sevk edildi.

VALİ AL VE PROTOKOL HASTANEYE AKIN ETTİ
Konferansın bitmesinin ardından Aydın Valisi Kerem Al başta olmak üzere Nazilli protokolü Nazilli Devlet Hastanesi yoğun bakım birimine giderek Müftü Sula’yı ziyaret ederek, durumu hakkında doktorlardan bilgi aldılar. Müftü Sula ile görüşme şansı bulan Vali Al ve protokol üyeleri sağlığının iyi olduğunu belirttiler. Yoğun bakım ünitesi dışında bekleyen eşi Mağfure Sula’ya durumu hakkında bilgi verildi. Evli ve 4 çocuk babası olan 55 yaşındaki Müftü H.Hüsnü Sula’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, acil anjio yapılması için Özel Medline Aydın Hastanesine sevk edildi. Sevk sırasında sedye ile ambulansa bindirilen Müftü Sula, gazetecilere ‘Beni yakışıklı çekin’ diyerek sağlığının iyi olduğunu ima etti. 

Aydın Valisi Kerem Al Sula'yı ziyaret etti

Aydın Valisi Kerem Al, üç damarının tıkalı olduğu tespit edilen ve yarın baypass olacak olan Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’yı ziyaret etti.
Nazilli Belediyesi 3. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali’nin ikinci gününde Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans sırasında kalp krizi geçiren Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın tedavisine Özel Aydın Medline Hastanesi’nde devam ediliyor. Nazilli Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavisinin ardından Özel Aydın Medline Hastanesi’ne sevk edilen Müftü Sula, dün akşam saatlerinde anjiyo oldu. Üç kalp damarının tıkalı olduğu tespit edilen Müftü Sula, yarın Özel Aydın Medline Hastanesi’nde baypass olacağı belirtildi.
Bugün de tedavisine devam edilen Müftü Sula’yı Aydın Valisi Kerem Al, ziyaret etti. Müftü Sula’nın sağlık durumu hakkında Özel Aydın Medline Hastanesi yetkililerinden bilgi alan Vali Al, Müftü Sula’ya geşmiş olsun temennisinde bulunarak acil şifalar diledi.
Bilindiği gibi; Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula Nazilli Belediyesi 3. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali’nin ikinci gününde Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans sırasında kalp krizi geçirmişti. Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sula, daha sonra Aydın’a sevk edilmişti. 

Aydınpost'u Twitter'dan takip etmek için tıklayın!

 
20120402aw000493_07.jpg

20120402aw000493_04.jpg

20120402aw000493_06.jpg

20120403aw000525_01.jpg