Antalya Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesi'nden Gıda Mühendisi Yasemin Artaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Müdürlüğü'nce başlatılan ve Antalya Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Projesi kapsamında düzenlenen gönüllü gıda müfettişliğine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.

Gıda müfettişi olacakların Tarım Müdürlüğü'nce verilen eğitimin ardından sınava tabi tutulduğunu ve başarılı olanların görev yapabildiğini kaydeden Artaç, Antalya'da gönüllü gıda müfettişi sayısının 516'ya yükseldiğini ve hala da başvuru olduğunu kaydetti.

Gönüllü müfettişlerin, gittikleri yerlerde gıda alanında aksaklık olursa hemen kendilerine haber verdiğine işaret eden Artaç, şöyle konuştu:

''Gönüllü gıda müfettişleri, gıda zehirlenmelerini önlemek, hijyeni sağlamak için bize yardımcı oluyorlar. Tarım İl Müdürlüğünde iki günlük eğitime tabi tutulan ve sınavda 70 barajını aşanlara gönüllü gıda müfettişliği belgesi veriyoruz. Eğitim sırasında gıda zehirlenmeleri,önlenmesi, müfettişin vasıfları, gıda işletmelerinde personel hijyeni, okul, kantin ve toplu yemek dağıtım yerlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda bilgi aktarılıyor.''

Gönüllü gıda müfettişliğine özellikle okul aile birliği üyelerinden yoğun talep geldiğini vurgulayan Artaç, kantinlerde bir problem olduğunda bu kişilerin kendilerine haber verdiğini ve denetim yaptıklarını söyledi.

Artaç, gıda güvenliği müfettişliği projesindeki amacın, bir yerde gıda alanında aksaklık olursa bundan anında haberdar olmak ve gönüllü müfettişlerle birlikte gıda güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak olduğunu belirtti.