Hastaneye kaldırılan ve 15 gün rapor alan müezzin ve cami imamı sürekli ölüm tehdidi aldıkları için Aydın Valiliği"nden yardım istediler.

Edinilen bilgiye göre bir zamanlar cami lojmanı olarak kullanılan caminin yanındaki ev Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bir kişiye kiraya verildi. Caminin hemen yanındaki bu ikamette yaşayan kişilerin özellikle yaz kursları ve namaz saatlerinde, camiden görülecek ve duyulacak şekilde evde uygunsuz vaziyette yaşadıklarını iddia eden cemaat durumdan rahatsız olunca olayı Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk"e ihbar etti. Bunun üzerine Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, evde oturanlar “Hakkınızda şikayet var” denilerek şikayetçilerin isimleri de verilerek uyarıldı.

Şikayet edilmelerine kızan H.B. isimli şüpheli imam ve müezzini bayram arifesinde adeta meydan dayağı çekti. Olayda yaralanan müezzin R.Ş. hastaneye kaldırıldı.
Sürekli tehdit edildiklerini ve can güvenliklerinden endişe duydukları öğrenilen imam ve müezzin Aydın Valiliği aracılığı ile Emniyet Müdürlüğü"nden yardım istediler. Olayda kolundan yaralanan müezzin R.Ş. ise 15 gün iş göremez raporu aldı. Cami cemaati imam ve müezzinin camiye korka korka geldiğini belirterek polisin namaz saatlerinde camide güvenlik önlemi almalarını istediler.