Adana’da eşi 29 yaşındaki Sevgi Sağlam’ı 7 kurşunla öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan 35 yaşındaki Hasan Sağlam, mahkeme heyeti tarafından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, Sağlam’ın cezası duruşmalarda pişman olduğunu söylediği için ömür boyu hapse çevrildi.

Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Hurmalı Mahallesi’nde 10 Mart 2011’de meydana gelen olayda iddiaya göre, Hasan Sağlam, kendisine "Neden eve geç geldin" diye soran 2 çocuk annesi eşi Sevgi Sağlam’la tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce sinirlenen Hasan Sağlam, tabancasıyla eşine kurşun yağdırdı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Sevgi Sağlam, olay yerinde öldü.

ÖLDÜRÜP UYUDU

Uyuşturucu ve alkolün etkisinde olan Hasan Sağlam odasına geçip uyudu. Diğer odada uyuyan yaşları 6-8 olan çocuklar da korkup dışarı çıktı. Babasına ait kahveyi işleten Hasan Sağlam, sabah uyandığında çocukları görmesin diye eşinin cesedini battaniye ile örttü, sonra da uyanan çocuklarını aynı mahallede oturan babasının evine götürdü. Burada babasına eşini öldürdüğünü söyleyip, polise kendini ihbar etti. Polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanan sanık Sağlam hakkında ’kasten yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"PİŞMAMIN"

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıkan sanık Sağlam, son savunmasında pişman olduğunu söyledi. Uyandığında eşinin cesedini yerde gördüğünü belirten Sağlam, "Sabah uyanınca oğlum bana sarıldı. ’Sen bir şey yapmadın baba’ dedi. Sonra çocuklar annelerinin cesedini görmesin diye üzerini battaniye ile kapattım. Ben kendimde değildim. Cezaevine girdiğimde kendime geldim" dedi.

"RAKI, ESRAR, HAP KULLANDIM"

Sevk edildiği hastaneden, akıl sağlığı yerinde olduğu yönde rapor verilen sanık Sağlam, geçen duruşmada cinayet anını şöyle anlattı:

"İş yerinde rakı içtim esrar kullandım. İlerleyen saatlerde de 3 tane uyuşturucu hap aldım. İş yerini saat 24.00’de kapattıktan sonra bir bara gittim. Orada da alkol almaya devam ettim. Barda otururken babam gelerek bana kızdı, beni eve götürdü. Eve geç geldiğim için eşimle tartıştık. Eşim arkasını dönüp giderken tabancayla ateş ettim. Kendisi yere düştü, ben de diğer odaya gidip uzandım. Uyumuşum. Saat 07.00’de uyandım. Eşimin öldüğünü görünce çocuklarımın görmemesi için üzerine battaniye örttüm. Sonra da çocuklarımı uyandırıp aynı mahallede oturan babamın evine götürdüm. Babama da eşimi öldürdüğümü söyledim."

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Sağlam’ı eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da duruşmalarda pişman olduğunu söylediği için cezası ömür boyu hapse çevrildi.