MUĞLA"nın Marmaris İlçesi"ndeki bir evde elektrik sobasından çıkan yangında mahsur kalan 70 yaşındaki Hatice Sokun ile komşusunun kızı 2 yaşındaki Nisan Arzu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Küzük kız, kendisini alevlerin arasından çıkaran itfaiye müdürünün kucağında uykuya daldı.

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında Çıldır Mahallesi 140 Sokak"ta bulunan apartmanın birinci katındaki evde meydana geldi. Hatice Sokun"un yalnız yaşadığı evinde devrilen elektrik sobasının elbiseleri tutuşturması sonucu salondan başlayan yangın diğer odalara da sıçradı. Evden alevlerin ve dumanların yükseldiğini görenler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Marmaris Belediyesi İtfaiye ekipleri, yarım saatlik çalışmanın ardından yangını söndürdü.

Söndürme çalışmaları sırasında apartman sakinleri kontrollü bir şekilde dışarı çıkarılırken, Hatice Sokun ile bir süreliğine yanına bırakılan üst komşusunun kızı Nisan Arzu da alevlerin arasından kurtarıldı. Dumandan etkilenen küçük kız ile Hatice Sokun, iki komşusu ve bir çocuğa sağlık ekipleri müdahale etti. Nisan"ın, operasyona katılıp kendisini kurtaran Marmaris Belediyesi İfaiye Müdürü Erkan Köprülü"nün kucağında uykuya dalması dikkati çekti. Küçük kız daha sonra annesine teslim edildi.

Söndürme çalışmalarının ardından itfaiyenin yaptığı çalışmada, evin kullanılmaz hale geldiği belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA