Tunceli Ovacık Özel İdare İlçe Müdürü Veli Geçgil'e kendisini telefonda 'Tunceli Başsavcısı' olarak tanıtan kişi, verdiği banka hesabına 29 bin lira yatırmasını istedi. Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki bir banka şubesinden parayı çekmeye gelen 4 kişi, burada önlem alan polis tarafından suçüstü yakalandı. Geçgil'in, bu olaydan önce sözde başsavcının isteğiyle İstanbul'daki bir banka hesabına 100 bin TL yatırıldığı da ortaya çıktı. 
 
Telefonla aradığı Özel İdare Ovacık İlçe Müdürü Veli Geçgil'e kendisini Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi, Tunceli Valisi'nin de haberi olduğu bir konudan dolayı hakkında soruşturma başlatılacağını söyledi. Sözde Başsavcı, bu soruşturma için Geçgil'den İstanbul'daki bir banka hesabına 100 bin TL yatırılmasını istedi. Adının suç örgütüne karıştığını düşünen Geçgil, verilen banka hesabına 100 bin TL yatırdı. Bunun üzerine sözde başsavcının arkadaşları, Geçgil'in evine polis gibi giderek, operasyonun devam ettiğini ve Alanya'daki bir bankaya 29 bin TL daha yatırması gerektiğini belirtti. Sözde Başsavcı, Alanya'da oturan 32 yaşındaki H.B.'yi arayıp bankaya gitmesini ve hesabına yatırılacak 29 bin lirayı almasını istedi. 
 
Durumdan şüphelenen Veli Geçgil, 29 bin lirayı yatırmadan önce Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne başvurup şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, şüphelileri teknik takibe alarak operasyon başlattı. Veli Geçgil'den parayı yatırmasını isteyen polis, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ile irtibata geçerek paranın yatırılacağı bankada tedbir alınmasını istedi. Paranın yatırılmasının ardından 29 bin lirayı Atatürk Caddesi'ndeki bir banka şubesinden çeken H.B. ve beraberindeki 25 yaşındaki G.G., 24 yaşındaki M.K. ile 22 yaşındaki A.B. suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Polisin operasyonu, bankanın güvenlik kamaraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüpheliler, Asayiş Büro Amirliği'nde sorguya alındı.