Her öğrenciden 5 YTL toplanacak, kocaman bir okul yapılacak! Özer, ilçe milli eğitim müdürlüklerine para toplanması için talimatı da gönderdi

İstanbul"un okulları depreme karşı kaplumbağa hızıyla hazırlanırken Milli Eğitim Müdürü Ata Özer yine cin fikirli bir proje üzerinde çalışıyor. Projenin adı; "Gençlik Lisesi".... Bu lise 20 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak, depreme karşı dayanıklı bir şekilde inşa edilecek. Gençlik Lisesi"nde spor komplekslerinden, tiyatro salonuna kadar her türlü sosyal etkinlik alanı da olacak.

12.5 milyon YTL toplanacak

Projenin finansmanı ise öğrencilerden sağlanacak. İstanbul"da eğitim gören 2.5 milyon öğrenciden 5"er YTL toplanılırsa, 12.5 milyon YTL"lik bir kaynak yaratılacağından yola çıkan Ata Özer, kolları sıvadı. Valilikle görüşüp öğrencilerden para toplanması için gerekli olan izni aldı. Geçen hafta ilçe milli eğitim müdürleriyle bir toplantı yapıp projesini anlatan Özer, öğrencilerden para toplanması için talimatını da verdi. İlçe müdürleri şimdi kara kara bu parayı nasıl toplayacaklarını düşünüyor.

Sendika karşı çıkıyor

Öğrencilerden para toplanmasına tepki gösteren eğitimciler ise projenin iptali için bir dilekçeyle Milli Eğitim Müdürlüğü"ne başvurdu. Eğitim-Sen 7 Nolu Şube Başkanı Azim Şamiloğlu, “Öğrenci meclislerinin ilkeleri arasında "eğitime maddi destek sağlama"gibi bir çalışmayı ön gören herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Öğrenci ve veliler para toplama kampanyasına alet ediliyor. Böyle bir uygulama, demokrasi kültürünü yerleştirilmek bir yana, okul ve kurumlarımızda bir dejenerasyona, bu kurumlarımızın kuruluş ve var oluş amaçları dışında kullanımının yaygınlaşmasına yol açacaktır. Bu nedenle para toplama kampanyasının durdurulması gerekir” dedi.

12.5 milyon YTL"ye 8 okul yapılabiliyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı okul yaptırmak için açtığı ihalelerde Bayındırlık Bakanlığı fiyatlarını esas alıyor. Buna göre derslik başına maliyet 96.500 YTL"yi buluyor. İstanbul"da 17 derslikli bir ilköğretim okulu binası yaklaşık 1.5 milyon YTL bedelle ihale ediliyor. Bu hesaba göre Ata Özer"in toplamayı planladığı 12.5 milyon YTL ile 130 derslik imal edilebiliyor. Bu da her biri ortalama 700 öğrencili yaklaşık 8 okul binası demek oluyor.

Vatan