İZMİR'deki Buca Anadolu Lisesi Müdürü E.A., makam odasında tartıştığı kadın beden eğitimi öğretmeni F.B.'yi tekme tokat dövdü. Aldığı darbeler sonucu gözleri moraran, yüzünde yaralar oluşan F.B.'nin şikayeti üzerine müdür E.A. gözaltına alınıp karakola götürüldü. Müdür E.A.'nın da karşı şikayette bulunacağı, savcının talimatına göre yasal işlem yapılacağı bildirildi.


İzmir'de eğitim camiasını şok eden olay, bugün saat 11.00 sıralarında Gediz Semti'ndeki Buca Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Okulun 19 yıllık beden eğitimi öğretmeni, bir çocuk annesi 45 yaşındaki F.B., iddiaya göre öğrencilerden toplanan paraların hesabını konuşmak üzere Okul Müdürü E.A.'nın odasına gitti. Makam odasında ikili arasında yaşanan sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. İddiaya göre okulun bir yıllık müdürü E.A., yumruk ve tekmeyle saldırdığı F.B.'yi dövdü. Aldığı darbeler sonrası gözleri moraran, yüzünde darbeler oluşan F.B., diğer meslektaşlarının araya girmesiyle kurtuldu. Neye uğradığını şaşıran, arkadaşları tarafından götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilen F.B., Buca Merkez Karakolu'na gidip şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Müdür E.A.'yı gözaltına alıp karakola götürdü.

BİR ANDA SALDIRDI

22 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını dile getiren beden eğitimi öğretmeni F.B. şunları anlattı:

“Okulun spor zümre başkanıyım. Öğrencilerden toplanan paranın hesabını konuşmak için makam odasına girdim. Beni kovar gibi odasından çıkarmak istedi. Daha sonra da nasıl olduğunu anlamadan kendinden geçti, yumruk ve tekmelerle üzerime saldırdı. Diğer arkadaşlarımın araya girmesiyle elinden kurtuldum. Meslek hayatımda böyle rezillik görmedim. Çok korktum. Şikayetçiyim.”

Kendisinin de öğretmen F.B.'den şikayetçi olacağı belirtilen müdür E.A.'nın ise polise verdiği ifadesinde, öğretmenin odasına gelip hakaret ettiğini, burasının bir makam olduğunu söyleyip dışarı çıkmasını istediğini, masaya vurup karşı koyunca dışarı çıkarırken olayın meydana geldiğini söylediği belirtildi. Polis, ifadelerin alınmasının ardından savcıdan gelecek talimata göre hareket edileceğini, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

DHA