BATMAN'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 9'uncu yıldönümü olan 15 Şubat için yapılan gösteri sırasında çıkan olaylar sırasında DTP Milletvekili Bengi Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın çevik kuvvet polisleri tarafından coplandığı iddiaları üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz görevden alındı. Batman Valisi Recep Kızılcık, Gürbüz'ün soruşturmanın selameti görevden alındığını açıkladı.

Batman'da teröristbaşı Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getiriliş yıldönümü olan 15 Şubat'ta çıkan ve 2 gün süren olaylarda DTP Batmanı Milletvekili Bengi Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, polisler tarafından coplandıklarını öne sürerek, hastaneye başvurdu. Bunun ardından Batman Valisi Recep Kızılcık, Batman Emniyet Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz'ün görevinden alındığını açıkladı. Olayın ardından soruşturma başlatıklarını belirten Vali Kızılcık, "Milletvekili ile Belediye Başkanının suç duyurusunun yanı sıra başlattığımız soruşturmanın ilk ayağında Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz'ün görevden alınmasını kararlaştırdık. Bu da bizim bu olayda ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor. Soruşturma çok yönlü sürüyor" dedi.

DTP Milletvekili Bengi Yıldız, Gürbüz'ün görevden alınmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yıldız, "Bu beklediğimiz önemli bir gelişmeydi. Bu samimi yaklaşımlar bizim için çok önemli. Batman Valisi ile Emniyet Müdürü'ne yönelik bir ön yargımız yok. Bu olayda kimin ihmali varsa ortaya çıkmasını istiyoruz. Biz hiçbir zaman diyalogdan uzak durmadık" dedi.

Görevden alınan Şube Müdürü Gürbüz, olaylar sırasında polise taş atan bir çocuğu yanına çağırmış, nasihatta bulunduktan sonra öperek evine göndermişti.