Geçtiğimiz hafta Ankara"da yapılan bir fuhuş operasyonunun, emniyet müdürü B.M."nin evine gelmeyi reddeden İrina P."yi ünlü bir barda herkesin önünde dövmesiyle başladığı iddia edildi.

ANKARA"da 11 Mayıs"ta yapılan, dört kişinin tutuklandığı fuhuş operasyonunun, Emniyet Müdürü B.M."nin, Rus uyruklu Türk vatandaşı İrina P."yi (31) ünlü bir barda herkesin önünde dövmesiyle başladığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Savcısı Namık Kemal Saltık"ın yürüttüğü soruşturma dosyasına giren olay, yedi ay önce meydana geldi. İddiaya göre o tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü"nde görev yapan B.M., Çankaya"daki ünlü bir bara eğlenmeye gitti. Fuhuş çetesinin üyeleriyle daha önce tanışan B.M., İrina P."nin bulunduğu masaya oturdu. Genç kadınla sohbet edip içki içen evli ve bir çocuk babası müdür, İrina P."yi evine gelmesi için zorladı. Kadının teklifini reddetmesine sinirlenen B.M., İrina P."ye vurmaya başladı.

'Emniyet müdürüyüm'

Barın güvenlik görevlileri olaya müdahale edecekleri sırada, B.M. "Ben emniyet müdürüyüm" diye bağırdı. Yüzüne aldığı darbelerle kanlar içinde kalan kadın bayıldı. B.M. yerde tekmeleye devam ettiği kadının iki kaburga kemiğini kırdıktan sonra bardan ayrıldı. Hastaneye kaldırılan ve 21 gün "iş göremez" raporu alan kadın, iki gün sonra taburcu edildi ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Durumu öğrenen B.M. kadını tehdit etti. İrina P. davasından vazgeçti.

Olayın peşini bırakmayan Savcı Saltık, fuhuş çetesini beş ay takibe aldırdı, Müdür B.M. hakkında adli soruşturma başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü iki müfettiş görevlendirerek idari soruşturma açtı. B.M., jet tayin kararıyla Karadeniz"de bir ilçede görevlendirildi. Çetenin telefon dinlemelerinde, müdürün ismi sık sık geçerken, çoğu yabancı uyruklu kadınların 100 dolar karşılığında fuhuşa zorlandıkları belirlendi.

Polis, 11 Mayıs"ta altı ayrı bara operasyon düzenlendi. 15"i kadın 19 kişinin gözaltına alındığı, dördünün tutuklandığı operasyonda, İrina P. de ifadesine başvurulmak için emniyete çağırıldı. Genç kadın yaşadıklarını korktuğu için kimseyle paylaşmadığını, dayaktan sonra uzun süre evden çıkamadığını anlattı. İrina P., "Zorla seks yapmak istedi. Kabul etmedim. Ben dayak yerken herkes seyretti" dedi. Savcı Saltık, operasyon sonrası B.M."nin de ifadesini aldı. Emniyet Müdürü, "Komplo" iddiasında bulundu.