İnceleme sonunda hazırlanan raporda vergi kaçırdığı belirtilen müdür Polat hakkında, savcılık ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı soruşturma açtı.

Tekirdağ'da 5 yıldır görev yapan Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha Polat, 2008 yılında arazi karşılığında müteahhitten aldığı Değirmenaltı Mahallesi'ndeki villasını satılığa çıkardı. İddiaya göre Polat, villayı 8 Nisan 2008 tarihinde Hüseyin Toprak'a 180 bin liraya sattı. İddiaya göre Polat, tapu kayıt işlemleri sırasında ise satışı 10 bin TL göstererek vergi kaçırdı. Bu iddialar üzerine tapuda görevli adı açıklanmayan bir şube müdürü, Maliye Bakanlığı'na Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha Polat'ın vergi kaçırdığını iddia ederek şikayette bulundu.

GELİRLER BAŞKONTROLÖRÜ ARAŞTIRDI

Eylül 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlatarak Gelirler Başkontrolörü Serpil Erdem'i araştırma yapmak üzere görevlendirdi. Tekirdağ'a gelerek incelemelere başlayan Erdem, 2 aylık çalışma sırasında satıcı Züleyha Polat ve alıcı Hüseyin Toprak'ın ifadelerine de başvurdu. Polat ve Toprak ifadelerinde evin 180 bin liraya satıldığını söyledi. Serpil Erdem'in hazırladığı raporda, alıcı ve satıcı beyanlarına göre villanın 180 bin liraya satıldığını belirtti. Raporda, 180 bin liraya satılan evin, daha az vergi ödemek için 10 bin liraya satılmış gösterildiğine yer verildi. Raporda alıcı ve satıcının taşınmazın satışını 10 bin lira göstererek, 8 bin 923 liralık vergi ziyanına neden olduğu açıklandı. Ayrıca satıcı ve alıcının tapu kayıt işlemleri sırasında iktisat bedelini eksik beyanından dolayı, Harçlar Kanunu'na göre de 2 bin 542 lira alıcı ve satcının ayrı ayrı ziyana sebep olduğu belirtildi.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA

Gelirler Başkontrolörü Serpil Erdem'in raporunu Maliye Bakanlığı'na bildirmesinin ardından Bakanlık, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı'na Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha Polat hakkında suç duyurusunda bulundu. Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı Polat hakkında "vergi kaçırdığı" iddiası ile soruşturma başlattı. Vergi Dairesi”nin soruşturması devam ederken, Savcılık da Vergi Dairesi Müdürü Züleyha Polat hakkında Tekirdağ Valiliği'den alınan izinle soruşturma başlattı. Savcılığın soruşturmasının da sürdüğü bildirildi.

Olayı doğrulayan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, “Şikayet Maliye Bakanlığı'na yapılmış. Bakanlık yaptığı araştırma sonunda rapor hazırlamış. Konu doğrudur. Olay soruşturuluyor. Daha fazla açıklama yapamam” dedi.

Vergi Dairesi Müdürü Züleyha Polat'ın, bu olaylardan sonra yıllık izne ayrıldığı belirtildi.