Yılbaşı öncesi Hz. İsa'nın nasıl dünyaya geldiğinin tartışıldığı programda, Lütfü Özşahin, Yahudilerin Hz. Meryem'i bekaret testine tabii tuttuklarını anlattı...

ÜLKE TV'de Turgay Güler'in Sıra Dışı programında, Hz. İsa'nın nerede ve nasıl doğduğu tartışıldı. Turgay Güler, Hz. İsa yeniden dünyaya gelecek mi?, Hz. İsa öldü mü?, Hz. İsa göğe mi yükseltildi sorularını Dinler Tarihi Uzmanı Lütfü Özşahin ve İlahiyatçı Ahmet Tekin'e yöneltti. "Yıl başı kutlanır mı, Müslümanların yılbaşı kutlaması caiz midir?" sorularının etrafında dönen tartışmaları masaya yatırıldığı programda çok tartışılacak bir bilgi ortaya atıldı.

Hz. İsa'yı bakire olarak dünyaya getiren Hz. Meryem'e bekaret testi yapıldığını söyleyen Dinler Tarihi Uzmanı Lütfü Özşahin, Hz. Meryem"in bakire olarak Hz. İsa'yı dünyaya getirmesinin dönemin Yahudileri arasında kaosa yol açtığını ve mucizelere inanmayan Yahudileri Hz. Meryem"e yumurta ile bekaret testi yaptıklarını ifade etti.

HZ. İSA DA HZ. ADEM GİBİ YARATILDI

İLE Ahmet Tekin, Hz. Meryem'in evlenmeden ve cinsel birleşme olmadan Hz. İsa'ya nasıl hamile kaldığını şöyle anlattı: Mabetteki küçük odasında kendisine Allah tarafından rızklar ihsan ediliyor, Hz. Meryem'e. Zaman zaman yıkanmaya, taranmaya devamlı kaldığı eve gidiyor. Evin doğu tarafındaki bir yerde, yıkanmak üzereyken Cibril (Cebrail) kendisine gözüküyor. Cibril'e diyor ki; 'Allah'tan kork ben insan eli değmemiş birisiyim.' (Kuran'ın anlattığına göre ben perde ile ayrılmış bir yerden bahsediyorum) Cibril de Allah'ın kendisine bir çocuk ihsan edeceğinin müjdesini vermeye geliyor, haberci olarak. Hz. Meryem'e kimsenin elinin değmiş değil, değmesi de mümkün değil. Allah, Nisa süresinin 171. ayetinde geçen "Ol emrinin" eseri olarak Hz. Meryem hamile kalıyor. Hz. İsa'nın da yaratılışı tıp Hz. Adem gibidir. Hz. Meryem'in hamileliği kesinlikle Allah'ın Kuran"da geçen 'ol emri' iledir."

YUMURTA TESTİNE TABBİ TUTTULAR

Hz. Meryem'in, daha evlenmeden Hz. Meryem'e hamile kalmasından sonra Yahudiler tarafından bakirelik testine tabii tutulduğunu anlatan Dinler Tarihi Uzmanı Lütfü Özşahin şöyle konuştu: Yahudi geleneğinde nikahsız yaşamak haram. Zinadır neticede. Bu konuda, Yahudi şeriatı ile İslam ve Hıristiyan şeriatı arasında bir fark yok. Meryem, Hz. Yusuf'un nişanlısıydı. Zifaf olmadan (gerdek) hamile kalınca Yahudiler arasında büyük bir fitne çıktı. Herkes Hz. Meryem'in bir ilişki sonucu gebe kaldığını söyledi. İnanmak istemediler. O zamanlar Yahudi inancında mucizelere inanç yok. Dolayısı ile bazı rivayet ve kaynaklara göre, Hz. Meryem'e o zaman bakirelik testi yapıyorlar. O zaman bakirelik testi de yumurta ile yapılıyordu. Bu test uygulanıyor fakat bu testte de Hz. Meryem'in bakire olduğu ortaya çıkınca dönemin Yahudileri çok şaşırıyor. Bundan dolayı da Hz. İsa'nın bu durumu Yahudiler tarafından kabul edilmiyor. Bugün de kabul edilmez. Yahudilere göre Hz. İsa (haşa) sahte Mesih"tir. İsrail"de geçerli olan mezhebe göre İsa sahte Mesih"tir…”



HABER 7