Özel bir filtre sistemine sahip olan mataraya konulan kirli su berrak ve içilebilir halde çıkıyor.

İngiltere ordusunun barış koruma, güvenlik ve savunma teçhizatlarının tanıtıldığı stantta sergilenen yeni savunma ve güvenlik teknolojileri arasında, kirli suyu herhangi bir kimyasal içermeden, bir filtre aracılığıyla içilecek hale getiren su mataraları dikkati çekiyor.

Stant yetkilileri, “Lifesaver” denilen su mataralarının, pek çok bölgede barış koruma güçlerinde görev yapan Türk askerleri için de faydalı olacağına işaret ediyor.

Buna göre, askerler, temiz su olanaklarının bulunmadığı bölgelere gittiklerinde dahi, yanlarında temiz su taşımak zorunda kalmıyor, buldukları herhangi bir suyu, mataralarında temizleyerek içebiliyorlar.

AKGÜN'ÜN DE DİKKATİNİ ÇEKTİ

İngilizlerin ilgi odağı ürünü olan mataralar fuarı gezen CHP"li Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün"ün de dikkatini çekti.

İngiliz askerinin pis su dolu havuzun içerisinde batırdığı matarayı birkaç çalkalamadan sonra bardağa boşaltması ile suyun tertemiz olduğunu görüp tadına bakan Başkan Akgün şaşkınlığını gizlemedi. Akgün İngiliz yetkilileri başarılarından dolayı kutladı.

Hürriyet