İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"ın makamında gerçekleşen ziyarete Özel Yesevi Kolejli Müdürü Özkan Akman, yarışmada dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenleri katıldı.
Ziyarette Vali Malay"a okulda devam eden bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Özkan Akman, Özel Yesevi Kolejli olarak müfredatların dışında öğrencilerin kendilerini gelişmeleri için proje çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar başarılı bir çok projenin ortaya çıkarıldığına işaret eden Akman, “Öğrencilerimizin danışman öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları matematik dalındaki bir proje 9 Eylül Üniversitesi"nin ülke genelinde düzenlediği proje yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Buradaki öğrencilerimiz tarafından hazırlanan engellilere yönelik tekerlekli sandalye projesi de 27 ülkeden 770 okul ve 3 bin 605 projenin katıldığı "Uluslar arası Proje Yarışması"nda" gümüş madalya elde etti. Bu projemiz diğer projelerle birlikte değerlendirildiğinde sıralamada dünya üçüncülüğünü elde ettik. Bu proje günlük hayatta büyük sıkıntılar yaşayan engelli vatandaşlarımızın, toplumla daha iyi kaynaşması ve sokaklarca özgürce dolaşıp günlük ihtiyaçlarını karşılaması açısından büyük önem taşıyor. Yurt ve dünya genelinde büyük yankı uyandıran bu projemiz Ankara"da sergilenerek, önemli bir başarıya daha imza atmış oldu” dedi.
Özel Yesevi Koleji öğrencilerinin elde ettiği başarı ile Aydın"a büyük bir gurur yaşattığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da, “ Özel Yesevi Lisesi öğrencileri M. Fatih Çüngürlü, İbrahim Işık, Hasan Pamuk öğretmenleri Erkan Nemutlu"nun danışmanlığında 28 ülkeden, ülkemizden de 72 ilden 707 okuldan toplam 3 bin 605 projenin katıldığı ve Ankara" da düzenlenen "5. Uluslar arası Tasarım Yarışmasında" engelliler için başkalarından yardım almaksızın kaldırıma çıkabilen yeni bir tekerlekli sandalye tasarımı projesi ile dünya üçüncüsü olmuşlardır. Ayrıca aynı okulumuz öğretmenlerinde Şafak Gör"ün danışmanlığında Aslı Onat ve Bahriye Güney adlı öğrencilerin hazırlamış oldukları "Diziler yeni bir dizi üretme, özelliklerini bulma uygulama alanlarını araştırma" konulu Matematik projesi ile İzmir 9 Eylül Üniversitesi"nin Ege Bölgesi"nde bulunan liseler arasında düzenlemiş olduğu "6. Liseler Arası Fen ve Matematik Proje Yarışması"nda" Türkiye birincisi olmuşlardır. Elde ettikleri derecelerden ötürü öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.