Valilik makamında gerçekleşen ziyarete İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Özel Yesevi Koleji Müdürü Özkan Akman ve engelliler için yeni bir tekerlekli sandalye üzerine proje geliştiren okul öğrencilerinden Fatih Çüngürlü, Hasan Pamuk ve İbrahim Işık"ı katıldı.
Ziyarette Vali Malay"a okulda devam eden bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Özkan Akman, Özel Yesevi Kolejli olarak müfredatların dışında öğrencilerin kendilerini gelişmeleri için proje çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar başarılı bir çok projenin ortaya çıkarıldığına işaret eden Akman, “Öğrencilerimizin danışman öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları matematik dalındaki bir proje 9 Eylül Üniversitesi"nin ülke genelinde düzenlediği proje yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Buradaki öğrencilerimiz tarafından hazırlanan engellilere yönelik tekerlekli sandalye projesi de 27 ülkeden 770 okul ve 3 bin 605 projenin katıldığı "Uluslar arası Proje Yarışması"nda" gümüş madalya elde etti. Bu projemiz diğer projelerle birlikte değerlendirildiğinde sıralamada dünya üçüncülüğünü elde ettik. Bu proje günlük hayatta büyük sıkıntılar yaşayan engelli vatandaşlarımızın, toplumla daha iyi kaynaşması ve sokaklarca özgürce dolaşıp günlük ihtiyaçlarını karşılaması açısından büyük önem taşıyor. Yurt ve dünya genelinde büyük yankı uyandıran bu projemiz Ankara"da sergilenerek, önemli bir başarıya daha imza atmış oldu” dedi.
Özel Yesevi Kolejli öğrencilerini elde ettikleri başarıdan ötürü kutlayan Vali Malay da, okulun daha öncede yurt ve dünya genelinde önemli projelere imza attığını hatırlatarak, “Her alandaki başarılı çalışmalarınızla bizi gururlandırıyorsunuz. Dünya genelinde elde ettiğiniz bu başarı hem ilimizin hem de ülkemizin tanıtımında önemli bir rol oynuyor. Gençlerimiz ürettikleri projeleriyle birleri gururlandırıyor ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlıyor. Ülkemizde ve dünyada çok sayıda engelli var. Onların bu durumuna hem kendileri hem de toplum üzülüyor. Böyle bir proje ile engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması bakımından çok önemli. Sizleri tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Her şeyin başının eğitim olduğunu asla unutmamalıyız. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için eğitim faaliyetlerine daha çok önem vermeliyiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Malay, mucir öğrencileri tek tek tebrik edip, çeşitli hediyeler vererek madalyalarını taktı.