CNR Expo"da açılan 32. İstanbul Mücevher Fuarı"nda büyük bir hırsızlık olayı yaşandı. “İstanbul Jewelry Show”a katılan bir firmanın standındaki milyon dolarlık gerdanlık çalındı. Fuara katılan bir firmanın standına gelen yabancı uyruklu 2 kadın, görevlileri oyalarken; diğer yabancı adam da ürünlerin sergilendiği vitrinin arka kapağını açarak gerdanlığı çaldı. Bu kişilerin uzaklaşmasının ardından görevliler vitrinin boş olduğunu gördü ve hemen güvenlik görevlilerine haber verildi. Bütün çabalarına rağmen yabancı uyruklu 3 kişinin aldıkları mücevherlerle kayıplara karıştıkları belirtildi.

Çalınan gerdanlığın üzerlerinde 125 karat zümrüt ve 99 karat pırlanta bulunduğu, değerinin yaklaşık 1.5 milyon dolar olduğu öğrenildi. Fuar alanının güvenlik kameralarını inceleme altına alan ekipler, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

Değeri düşük gösterilmiş!

Çalınan mücevherlerin Türkiye"ye getirilirken gümrükte 100 bin dolar gösterildiği ileri sürüldü. Polisin de çalışmasını öncelikle 3 hırsızı yakalamak, ardından da mücevherlerin gerçek değerini tespit etmek yönünde yoğunlaştırdığı kaydedildi.