TÜMSİAD’ın düzenlediği iftar programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün yaşanan terör saldırısına ilişkin “Hakkari’de şahadet şerbetini içen 8 tane vatan evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu kara haberler terörle mücadelemizdeki kararlılığımızı daha da perçinlemektedir” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) düzenlediği iftar programına katıldı. TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Yıldız, “Hakkari’de şahadet şerbetini içen 8 tane vatan evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu kara haberler terörle mücadelemizdeki kararlılığımızı daha da perçinlemektedir” şeklinde konuştu.
Siyasi istikrar olmadan hiçbir şey olmadığını belirten Yıldız, “Türkiye aynı zamanda özel sektör eliyle büyüme sağlamalıdır. Sadece geçtiğimiz yılın Haziran ayına göre enerjide yüzde 11,8 civarında büyüdük. Bu son derece önemli. Bu bir kısım Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yaklaşık 7 yıldaki büyüme rakamlarına denk geliyor. Bu global krize ve çevresindeki siyasi istikrarsızlıklara rağmen böyle bir büyüme olması gerçekten çok önemli” diye konuştu. Bundan sonra da TÜMSİAD’la yakın çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Yıldız, “Çünkü bu işbirlikten büyük bir sinerji doğuyor. Biz enerji sektöründe de siz değerli TÜMSİAD üyelerinin yer almasını istiyoruz. Çünkü enerji sektörü özel sektör eliyle büyümeye karar verdi. Ve bütün bu deneyimlerle, ürettiğimiz malı rahatça satabileceğimiz bir hale geldik. Ben sizleri yatırım yapmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesine davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

İHA