Kuşadası"nda 10 yıldır Multiple Skleroz (MS) hastalığıyla mücadele eden 40 yaşındaki Hacer Kal, devletin özürlülere verdiği krediyle girişimci olarak, işyeri açtı.
MS hastası Hacer Kal"ın Candan Tarhan Bulvarı Cuma Pazarı kavşağındaki börek dükkanının açılışını, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen yaptı. Büyük ilgi gören açılışa, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu, Türk Anneler Derneği Başkanı Tülay Mutlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışı gerçekleştiren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Hacer Kal"ın Kaymakamlığa müracaatı ile çalışmaların başladığını belirterek “Gerçekleştirilen çalışmalarımız mutlu son ile sona erdiğini için Hacer Kal kadar bizlerde mutluyuz. Kal"ın azim ile çalışacağına ve bu işyerinin iyi bir yere sahip olacaktır” dedi.
Hacer Kal"in bir yıl önce Kuşadası Kaymakamlığına bir işyeri açmak için müracaat etmesi ile başlayan çalışmalar Kuşadası Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından başbakanlık ile yapılan yazışmaların ardından Başbakanlık tarafından gelen 10 bin YTL"lik para ile tamamlandı. Devletin yüzde 50'nin üzerinde engeli bulunanlara verdiği krediden yararlandığını belirten Hacer Kal, 41 yaşında 19 yaşında bir kız ve 13 yaşında bir erkek çocuğu sahibi. Kal, projesini hazırlayarak Sosyal Dayanışma Vakfı'na başvurduğunu, tüm malzemelerin vakıf tarafından karşılandığını söyledi. Kal, 10 bin YTL kredi aldığını ifade ederek, ''Devletin sunduğu imkan sayesinde kendi ayaklarımın üzerinde kimseye muhtaç olmadan durabileceğim. 3 yıl geri ödemesiz ve 3 yıl sonra faizsiz ödeme koşuluyla bana bu imkanı sunan devlet kurumlarına teşekkür ediyorum'' dedi.