Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği ekipleri denetimlerde özellikle kask takmayan, sürücü belgesiz motor sürücülerine göz açtırmıyor. Yaşanan yaralamalı ve ölümlü motosiklet kazalarını en aza indirmek ve önlemek için yapılan uygulamalarda trafik ekipleri özellikle motor sürücülerini can güvenliği açısından kask takmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Diğer taraftan da sürücülerin eksik evrakları olup olmadığı da kontrol ediliyor. Son günlerde yoğunlaştırılan trafik uygulamaları Söke"nin çeşitli noktalarında sıklıkla yapılırken; Söke İlçe emniyet Müdürlüğü"nün önü motosikletler ve sürücüleri ile doldu.
Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü"nden yapılan açıklamada sürücülerinin kask takmaları konusunda bilinçlendirilmesinin sağlanması, yaralamalı ve ölümlü kazaların önlenmesi için bu türlü denetimlerin şehrin değişik noktalarında belirli aralıklara devam edeceği kaydedildi. Sürücülerden kurallara uymaları kendilerinin ve çevredekilerin can güvenliğini tehlikeye atmamaları istendi.
Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması 61 TL, Sürücü belgesiz araç kullanmanın 265 TL para cezası bulunuyor.