Bir tüp firmasının bayisinde dağıtım elemanı olarak çalışan Onur Akbalta, benzinle çalışan motosikletini yaptığı düzenekle piknik tüpüyle çalışır duruma getirdi.

İhtiyacın maddiyattan değil, motorun ana parçalarında oluşan bakım ihtiyacından kaynaklandığını ifade eden Akbalta, "Uzun zamandır böyle bir sistemin nasıl çalışabileceği konusunda düşünüyordum. Benzin içerisindeki katkı maddeleri ve yağ, buji ve diğer parçaları kısa sürede bakım ister hale getiriyor.

LPG, benzine göre daha hafif ve temiz olması sebebiyle parçalarda oluşan bakım ihtiyacı en az seviyeye indi. Ayrıca daha temiz ve çevre kirliliğine etkisi yok. Benzinden daha verimli çalışıyor. Şimdilik bazı eksiklikler var. Ancak sitemi yeni parçalarla desteklediğim zaman hem bakım ihtiyacı azalacak hem de güç olarak daha verimli hale gelecek. Şu an yakıtta yüzde 40 oranında tasarruf ediyor." dedi.

Akbalta, sistemin karıştırıcı özellikli bir aparat ve piknik tüpünden motor karbüratörüne gaz akışı sağlayan düzenekten oluştuğunu belirtti.