Sosyal paylaşım sitesi facebookta 2010 yılında kurulan ve motosiklet tutkunlarının bir araya gelerek faaliyet göstermeye başladığı MOTONAZ grubu sergilediği örnek davranışlarla tüm motosiklet tutkunlarını ve kullananlarını gruplarına davet etti. Nazilli içi ve dışında etkinlikler düzenleyerek bilinçli motosiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen MOTONAZ grubu 2. başkanı Murat Üge; “Motosiklet kazalarına dikkat çekmek ve kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır sloganıyla çıktığımız etkinliğimizde Motonaz grubu olarak iki yıldır kan toplama kampanyası düzenliyoruz. Bu yıl etkinliğimize Atça’dan motosiklet gezginleri, İzmir’den Road Master, Denizli’den Mototeknik ve Muğla’dan Gümüş Kartallar etkinliğimize katılarak kan bağışında bulundular. Burada motosiklet kazalarında oluşan kan kaybına dikkat çekmek ve motosiklet tutkunlarının bir araya gelip arkadaşların bu konuda ki duyarlılığını artırmayı hedeflemiştik. Bunu da başardığımıza inanıyoruz. Öncelikle motosiklet sevdalısı olup da eğitim almayan ve güvenlik kurallarını uygulamayan arkadaşları aramıza katılmaya davet ediyoruz. Arkadaşlarımıza ilk aşamada belli ölçülerde eğitim vermeye çalışıyoruz. Öncelikle ilk olarak tabi ki ekipman güvenliği, sonra sürüş eğitimi, ileri sürüş teknikleri. Katıldığımız festivaller ve organizasyonlarda da bu ileri sürüş eğitimi tekniklerini bir nebze olsun alıyoruz. Eğer motosiklet tutunu arkadaşlarımız ileri sürüş tekniklerine önem verip, daha gelişmiş bir şekilde motosiklet kullanmaya kendilerini adarlarsa gerçekten çok üzücü olaylar yaşanmaz” dedi.

‘GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE TEHLİKEYİ KEYFE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ’

Motorcuların serseri olmadığını doğaya ve insana saygılı birey olduklarını göstermek için çıktıkları yolda bugüne kadar yaptıkları etkinliklerle yüzlerce motosiklet tutkununu Nazilli’ye getirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Murat Üge; “Nazilli Belediyesi desteğiyle kask kullanımını bilinçlendirmek adına yapılan afiş çalışmaları yaptık. Cadde ve sokaklara asılarak genç motosiklet kullanan arkadaşlarımızın kask kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Son etkinliğimize gelerek bizleri onurlandıran ve destek veren Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu’ya teşekkür ediyoruz. Motosiklet tutkunlarına inandıkları ve bizleri kırmadıkları için teşekkür ediyoruz. Bilinçli, eğitimli ve güvenli motosiklet kullanıma önem gösteren biz motosiklet gruplarına tüm motosiklet tutkunlarını bekliyoruz. Çünkü motosiklet tutku olduğu kadar tehlikelidir. İşte gerek eğitimlerle gerekse güvenlik önlemleriyle bu tehlikeyi keyfe dönüştürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAĞIŞ KAMPANYASINA KATILANLARA TEŞEKKÜR

Nazilli Motosiklet Grubunun gerçekleştirdiği 2. Kan bağışı kampanyasının çok önemli olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur da; “ Kanın insan hayatında ki önemini anlatmama gerek yok. Kan bağışı özellikle şu dönemde önem arz eden bir konum ve Nazilli Kan Merkezinde ve Nazilliler olarak bu kampanyaya destek verme çabası içerisindeyiz. Dolayısıyla bu desteğin birisi Nazilli motosiklet gurubunun organize ettiği bu etkinlikte oldu. Özellikle etkinliği organize eden Nazilli Motosiklet Grubu ve Kızılay Şubemiz Başkanına teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu etkinliğe civar il ve ilçelerden katılan tüm motosiklet tutkunlarına da çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin önümüzde ki yıllarda çok daha kapsamlı ve geniş bir şekilde büyük bir coşkuyla tekrarlanacağını da buradan temenni ederek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘HASTANELERDE KAN İHTİYACI ÇOK FAZLA’

Aydın Kızılay Merkezi sorumlu hekimlerinden ekip doktoru Dr. Meryem Çakırlıoğlu ise; “Nazilli’de hafta içi 5 gün mesai saatlerinde açık olan karavan aracımızda kan bağışı topluyoruz. Yeterli gelmeyen karavanımızın yerine Nazilli’de bir kan merkezi açma planımız, isteğimiz var daha doğrusu. Bu şekilde sayıyı daha da artırabiliriz. Motorlu arkadaşlarla daha önce organize edilen etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Duyarlılık artıyor bu şekilde toplumda ve destek olmaya çalışıyorlar. Bizim sürekli ekiplerimiz oluyor ve bunlarla kurumlar, ilçeler, köylere ulaşıyoruz. Çünkü insanlar sabit birkaç noktada olduğu zaman ulaşamıyorlar. Onların ulaşılabilirliğini, duyarlılığını artırmak adına eğitimlerimiz devam ediyor. Hem de kampanyalar düzenleyerek onlara ulaşıyoruz ve katkı amaçlı kan bağışı yapmalarını sağlıyoruz. Hastanelerde kan ihtiyacı çok fazla. Kızılay karşılamaya çalışıyor. Kan bağışını 18-65 yaş arasında sağlıklı her birey yapabilir. Kimlikleriyle başvurmalarını istiyoruz. Tabi ki sağlıklı olma şartları var. Bir formumuz var, o form doğrultusunda uygun olup olmadıklarını soruyoruz. Uygun olanların verilerine bakarak başvurularını alıyoruz. Kan değerlerine bakıyoruz ve uygunsa alıyoruz. Bu kan alımından sonra da gerekli testleri yaparak sonra hastanelerdeki hastalara ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı tarafından yürütülen 'güvenli kan temini projesi' kapsamında ülkenin kan ihtiyacının karşılanması için gönüllü kan bağışçılarının kazanılması çalışmasına destek veren motosiklet grubu başkanlarına teşekkür eden Kızılay Nazilli Şubesi Başkanı Av. Muhsin Doğan, grup başkanlarına plaket verirken, Aydın Kızılay Merkezi’nce de kan bağışında bulunan motosiklet tutkunlarına da teşekkür sertifikası takdim edildi.

2-029.jpg

3-009.jpg