Bayram tatili nedeniyle şehirden ayrılan çok kişi olmasına rağmen hafiflemeyen trafik, insanları farklı alternatifler bulmaya yöneltmiş durumda. Toplu taşıma ve motosikletler bu anlamda önemli alternatifler haline gelmiş gibi gözüküyorlar.

İstanbul’da günlük trafikteki araç sayısı yaklaşık 2 milyon ve yollardaki altyapı yetersizliklerine rağmen bu sayı her geçen gün artıyor. İhtiyacı karşılamakta yetersiz kalan yollar, bir de bakım çalışmaları ile kapatılmak durumunda kalınınca, zaten zorlukla akan trafik daha da sıkışık bir hale gelmiş bulunuyor. Otomobillerle seyahat etmenin, toplu taşımaya ve motosikletle ulaşıma göre kişisel alanda daha konforlu olduğu bir gerçek. Fakat en konforlu araç bile o trafikte saatlerce beklemek zorunda kalıyorsa, bu konfor oldukça pahalıya patlar hale geliyor. Yollarda kaybedilen zamana, trafikte olmanın stresi ve sinir bozukluğu da ekleniyor.

Tasit.com ’un sosyal medyasında yapılan bir anket sonucuna göre, ankete katılanların %87’si ulaşım problemini toplu taşıma ile çözdüklerini söylemişler. Yol bakım ve onarım çalışmalarının gerçekleştiği son 3 aylık süreçte, www.tasit.com üzerinden yapılan motosiklet ilanlarının görüntülenmesinde de %50’ye varan oranda artış gözlendiği bildiriliyor. Tüm bu veriler, İstanbulluların araçlarının konforu yerine, daha hızlı bir ulaşımı tercih ettiklerini doğrular nitelikte.

www.tasit.com editörü Alper Güler de “Her geçen gün İstanbul trafiği çekilmez bir hal alıyor. Yoğun trafikte kısa vadede çözüm olarak gördüğümüz her şeyin negatif bir yönü de var. Bu, motosiklet için güvenlikten, toplu taşıma içinse konfordan feragat olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle motosiklet kullanan sürücülerin, güvenli sürüş için ekstra çaba göstermeleri şart, çünkü olası kaza durumlarında motosiklet sürücüleri yaralanmalara karşı, otomobil sürücülerinden çok daha fazla korumasız durumdalar. “ diye konuştu.