İncelemesi sırasında faaliyetler hakkında bilgiler veren Uğur Grubu Genel Koordinatör A.Gültekin Kılınç, “ 1954 yılında Nazilli"de sanayi dünyasına adım atan "Uğur" ticari soğutma sektöründe 150 bin metrekare kapalı alanda, yıllık 500 bin 000 adet, günlük 2 bin 500 adetlik üretim kapasitesi ve 140 ülkeye yaptığı ihracatla ticari soğutma alanında dünyanın sayılı kuruluşları arasında yer almaktadır. Ülke genelinde 500 yetkili bayi, 210 yedek parça bayisi ve 511 yetkili servisimizle Türk tüketicisine hizmet götüren kuruluşumuz, Satış sonrası hizmete verdiği önemi sadece satışa sunduğu ürünler için tesislerinin 15000 m2 lik alanında, milyonlarca adet yedek parça stoğunu her zaman tüketicinin ihtiyaçlarına hazır tutarak ispatlamaktadır. "Uğur Mondial" kuruluşundan bugüne 400 bin 000 adet tüketicisini ürün sahibi yapmış ve sektörün büyümesine büyük katkı sağlamıştır. Özellikle satış sonrasına verdiği önem ve uygulamalarla, birçok firmanın uzun yıllardır gerçekleştiremeye çalıştığı uygulamaları beş yıl gibi kısa sürede ve özellikle gelecek 15 yılı da projelendirerek daha ileri boyutta hayata geçirmiştir. Türk tüketicisine gerçek anlamda hizmet vermeye kararlıdır” dedi.

Fabrika yönetimi ve personeline başarılar dileyen Vali Coş da, “Ben Aydın ilimizde Nazilli"mizde Türkiye ve Dünya lideri konumunda olan böyle fabrikaları gördükçe çok seviniyorum. Ve iftihar ediyorum. Nazilli"de kurulu bulunan Uğur Mondial motosiklet fabrikası ürettiği motosikletleri ile şu anda Türkiye"de liderliği eline geçirmiş bulunmaktadır. Hiç kimseye de kaptırmaya niyetli görünmemektedir. Ben bu dev tesisin daha da büyüyeceğine inanıyorum. Şu anda bu fabrikada isteğe ve ihtiyaca göre de motosiklet üretilmektedir. Örneğin Polis teşkilatımızın kullandığı motosikletler bu fabrikada üretilmekte. Yine PTT. Dağıtıcılarının, Pizza kuruluşları için özel sipariş üzerine motosikletler üretilmektedir. Yine aynı fabrikada çok değişik modellerde motosikletler üretilmektedir. Ben bu dev tesisin sahiplerini genel müdürlerini, çalışanlarını yürekten kutluyorum. Ve kendilerini ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Vali Coş, fabrikada üretilen motosiklete binerek test sürüşü yaptı. Vali Coş"un ardından Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık da montajı tamamlanan motosikletleri deneme fırsatı buldu./iha