Türkiye genelinde aynı anda yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınavı, Aydın"ın Nazilli ilçesinde ilk kez yapıldı. Nazilli ve çevre ilçelerinden katılan bin 403 aday, üç ayrı sınav merkezindeki 75 sınav salonunda ter döktü. 150 dakikalık sınavda 185 gözetmen görev yaptı.
Nazilli Lisesi, Nazilli Endüstri Meslek Lisesi ve Nazilli Anadolu Lisesinde yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınavı, A2,B,C,D,E ve H sınıflarında yapıldı. Bin 403 adayın 2 bucuk saat süren sınavları ÖSS sınavından daha fazla güvenlik uygulamasına sahne oldu. Saat 11.00"de başlayan sınav 13.30"da sona erdi. Sınava 2 dakika geç kalan 2 sürücü adayı sınava alınmadı. Trafik, ilk yardım ve motor alanlarında soru yöneltilen adaylar, Türkiye"de ilk kez uygulanan her aday için ayrı hazırlanan ve adayların fotoğrafları ve isimleri bulunan hazır cevap kağıtları kullanıldı.
İlçede ilk kez uygulanan sınav hakkında bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan; “Nazilli"mizde ilk kez uygulanan ve bundan sonrada yılda 2 ayda bir olmak üzere altı kez yapılacak olan sınav nedeniyle çok mutluyuz. Sınavların sorunsuz bir şekilde geçmesi için her türlü önlemi aldık. Görevli öğretmenlerimizle birlikte sürücü adaylarımızın sorunsuz bir sınav geçirmelerini sağladık. Ancak iki adayımız belirlenen sürede sınav salonunda olmadıkları için bu seferki haklarını kaybettiler. İlçemizde yapılan bu sürücü adayı sınavı sayesinde ilçemiz önemli bir kazanç elde edecektir. Adaylarımız bundan böyle Aydın"a sınav için gitmeyecektir. Ortalama her sınavda bin 500 sürücü adayımız ilçemizde sınava girebilecektir. Titiz bir çalışma ile gerçekleştirdiğimiz bu sınavların Nazilli"miz açısından hayırlı olmasını diliyorum” dedi.