Mehmet Nedim Aslan'ın haberi

Amerikalı emekli askerlerin kurduğu Veterans Today dergisinin yazarı Amerikalı emekli subay Gordon Duff, Akit"e Wikileaks sitesi ve bağlantıları konusunda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Wikileaks"in MOSSAD ile olan bağlantısını sorduğumuz Duff, Wikileaks sitesi ABD"nin Irak"ta bir helikopterden sivillere saldırısını yayınladığında umutlandığını belirterek, “Afganistan"la ilgili belgeleri yayınlayınca ilk önce pozitif baktım. Ancak daha sonra ana akım medyanın nasıl manipüle edildiğini ve asıl amacın Pakistan"a vurmak olduğunu gördüm ve siteyle ilgili şüphelerim oluştu. Gazeteler nasıl oluyor da 92 bin belgeden (Afganistan"daki NATO güçlerinin operasyonları ve bu güçlere bilgi sağlayan Afganlarla ilgili) 30 tanesini birkaç dakika içinde seçerek yayınlıyorlar? Demek ki bunlara bilgi verilmiş” dedi.

WIKILEAKS BUSH"U HAKLI ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

Wikileaks"in Irak"la ilgili olarak yayımladığı belgelerin Bush"u haklı çıkarmaya çalıştığını ve bu belgeleri yazan Amerikalı diplomatların Amerikan iç politikasını etkilemek amacıyla Wikileaks"e sızdırdığını kaydeden Duff, eski Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı Zbigniew Brzezinski"nin PBS televizyonunda Wikileaks"in bir istihbarat örgütünün sesi olduğunu söylediğini hatırlattı. Duff, Irak"la ilgili belgelerin dikkatli bir şekilde seçildiğini ve bu belgelerdeki bilgilerin daha önce Irak"ta görev yapmış Veterans Today dergisi çalışanlarınca yayınlandığını kaydederek, “Wikileaks"in İsrail"i ve ABD"nin dış politikasını destekleyen, gerginlik ve istikrarsızlık çıkarmaya çalışan ve dikkatli bir şekilde finanse edilen bir istihbarat operasyonu olduğu anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

AMAÇ İRAN"A SALDIRIYA MEŞRUİYET KAZANDIRMAK

Wikileaks"in en son yayımladığı belgelerle bir istihbarat örgütüne çalıştığının daha da netleştiğini kaydeden Duff, yayımlanan belgelerin İran"a bir saldırı için kamuoyunu manipüle etmeyi amaçladığını belirtti. Duff, “Wikileaks İran"a bir saldırı gerçekleştirilmesini isteyenlerin sesidir. Söyleyecek tek şey şudur: Wikileaks savaş suçlularını desteklemek için bir propaganda organizasyonudur” dedi.

CHOMSKY"NİN WIKILEAKS"E DESTEĞİ

Duff, Wikileaks kurucusu Julian Assange"a, Londra"da tutuklanmasından sonra İsrail"e yönelik sert eleştirileriyle tanınan ünlü düşünür Noam Chomsky ve film yönetmeni Ken Loach tarafından destek verilmesini nasıl değerlendirdiğine dair soruya da çok ilginç bir cevap verdi: Duff, “Buna iki şekilde bakılabilir: Bazı bireyler bizim gördüklerimizi görmüyorlar ve Wikileaks"in "psikolojik savaş oyun teorisinden" etkilenmişler. İsrail Wikileaks"in belgelerini kontrol ediyor. İsrail ve onun Amerika"daki fiili medya organları Washington muhabiri Helen Thomas"ın ("Medyayı Siyonistler yönetiyor" diyen ve hem işinden hem de Beyaz Saray"dan kovulan 91 yaşındaki gazeteci) söylemeye cesaret ettiğinden çok daha etkili. İsrail ve bu medya organları Wikileaks"le ilgili gerçeklerin ortaya çıkmaması için çaba sarf etti” ifadelerini kullandı.

“ALTERNATİF” MEDYA DA KONTROL EDİLİYOR

Bağımsız ve "alternatif" haber kaynaklarının çoğunun büyük medya gibi kontrol edildiğinin ortaya çıktığını söyleyen Duff, “Kendilerini alternatif medya olarak yansıtanlar Wikileaks"in saçmalıklarını savunuyorlar ve sonuç utanç verici. Wikileaks"i savunanlar ya yetersiz ya da dürüst değil. Dünyanın gerçek bir wikileaks"e ihtiyacı var. Ancak kendisini gerçek Wikileaks olarak tanıtan Wikileaks kendisini deşifre ediyor” dedi.

ASSANGE, MURDOCH HAYRANI, WIKILEAKS LİKUDCULARIN SESİ

Gordon Duff, Wikileaks"te yayımlanan belgelerin neyi amaçladığına dair soruya ise şu cevabı verdi: “Her şey Amerika"nın İran"a yönelik saldırısını meşrulaştırmak için bir bahane. İsrail"in saldırı tehditleri, Avustralya"dan gelen hikayeler bu işin bir oyun olduğunu ortaya koyuyor. Tüm bunların amacı kamuoyunu bir yalana inandırmak. Wikileaks çok yoğun bir şekilde çalışarak dünyaya İran"ın ya nükleer silahlara sahip olduğunu ya da nükleer silah yaptığını inandırmaya çalışıyor. Wikileaks İsrail"deki en radikal fraksiyonların sesi gözüküyor. Julian Assange"ın Rupert Murdoch"a (medya patronu) olan hayranlığı ve desteği The Avustralian gazetesinde yer aldı. Murdoch"ın Tel Aviv"deki Likud Partisi"nin (Netanyahu"nun partisi) arkasında olduğunu biz bilenler neler olup bittiğinin farkındayız.”

TÜRKİYE NEDEN İZİN VERSİN Kİ!

Duff, Wikileaks"te yayımlanan belgelerde Amerikalı diplomatların Türkiye"nin İran"a karşı bir saldırı istemediğinin belirtildiği ve bu durumu nasıl değerlendirdiğine dair sorumuza, “Türkiye neden İran"a karşı bir saldırıya izin versin ki. İran bir şey yapmadı ki. Tüm bunlar İsrail"in yazdığı ve Wikileaks"in sahneye koyduğu bir tiyatro. Bu hikayeler küçük çocuklar içindir” şeklinde cevap verdi.

ABD VATANDAŞI İSRAİLLİLER DIŞ POLİTİKAYI YÖNETİYOR

Duff, “Siz Amerikan dış politikasını eleştiriyorsunuz. Peki Amerikan dış politikasında yanlış olan ne?” şeklindeki sorumuza ise, “Çifte vatandaşlar, yani Amerikan pasaportlu İsrailliler ya da İsrail pasaportlu Amerikalılar Amerikan dış politikasını kontrol ediyor. Gerçekte, Amerika"nın bir dış politikası yok. Amerika Birleşik Devletleri ve ordusu İsrail"in genişlemesi -ki bunun sınırı yok- için çalışıyor” cevabını verdi.

TÜRKİYE GERÇEĞİ SÖYLÜYOR

Wikileaks belgelerinin Türkiye"ye karşı bir kara propaganda olarak kullanıldığına ve Türkiye"nin bunun arkasında İsrail"in olduğuna inandığına dair yorumları nasıl değerlendirdiğine dair bir soruya da Duff, Türk Hükümetinin gerçeği söylediğini belirterek, “(Türk Hükümeti) Gerçeği söyledikleri için komplo teorisi üretmekle suçlanacaklar” dedi.

Yeni Akit