İstanbul Kütür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, vakıf tarafından 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. İstanbul Caz Festivali, İngiliz alternatif rock müziğinin efsane ismi Morrissey'i ağırlayacak.

Morrissey, festivalin 19 Temmuz'daki kapanış konserinde, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Konserin biletleri, Biletix satış kanalları ve İKSV merkezinden alınabilecek.

-Morrissey kimdir--

Adını, kurucusu ve vokalisti olduğu 1980'li yılların en önemli müzik gruplarından The Smiths ile duyuran Morrissey, ''This Charming Man'', ''Heaven Knows I'm Miserable Now'', ''Bigmouth Strikes Again'' ve ''There Is A Light That Never Goes Out'' gibi unutulmaz şarkılara imza attı.

Gruptan ayrılmasıyla müzik kariyerine solo olarak devam eden Morrissey, 1988 yılında ''Viva Hate'' isimli ilk solo albümünü yayınladı ve birçok ülkenin müzik listelerinde de ilk sıralarda yer aldı.

Morrissey, 1997 yılında çıkardığı ''Vauxhall&I'', 2004 yılında ''You Are The Quarry'', 2006'da ''Ringleader Of The Tormentors'' ve 2009'daki ''Years Of Refusal'' albümleriyle büyük başarılara imza atan atarak, solo kariyerinde ''Everyday Is Like Sunday'', ''The More You Ignore Me, The Closer I Get'', ''Let Me Kiss You'', ''First Of The Gang'' ve ''You Have Killed Me'' gibi hit şarkılarla adını rock dünyasının unutulmayacak isimleri arasına yazdırdı.