Merrill Lynch ise, Türkiye’de resesyon olasılığının yüzde 50 olduğunu belirtti.
 
Morgan Stanley, Türkiye için tavsiyesini ‘eşit ağırlık’tan (equalweight) ‘ağırlık artır’a (overweight) çıkardı.
 
Morgan Stanley ekonomistleri, Türkiye’nin gelişen piyasalar arasında Rusya’dan sonra en düşük kamu borcuna sahip ülke olmasını ve petrol fiyatlarındaki gerileme ile birlikte cari açığın daralmasını beklediklerine dikkat çekti. Banka ayrıca, Türkiye ekonomisi için aşırı ısınmanın artık manşet konu olmadığını kaydetti.
 
Morgan Stanley yayınladığı EEMEA hisse senedi strateji raporunda, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin gelecek dönemde gelişmiş piyasa hisse senetlerinden daha iyi performans göstermesini beklediğini ve Türkiye’nin gelişmekte olan piyasalardaki bu havayı avantaja dönüştüreceği beklentisi ile Türkiye için tavsiyesini yükselttiğini kaydetti.
 
Raporda, Türkiye piyasasının yıl başından bu yana süren düşük performansının (dolar bazında yüzde eksi 25.3) ardından, ekonomik sorunların büyük oranda fiyatlandırılmasının iyi bir haber olduğunu vurguladı.
 
Bankalara uyarı
Morgan Stanley ayrıca, Türk bankaları için tavsiyesinin “overweight” olduğunu zira, düşük büyüme ortamının bankalara uyduğunu kaydederek, “Cari işlemler açığının fonlanmasına ve enflasyona yönelik endişeler azalıyor ve parasal gevşeme için potansiyel var.