Kaya'nın şikayetinin ardından verilen eşkal doğrultusunda bölgede arama yapan polis, şüpheli Demir'e kısa süre içerisinde giydiği montun sırt bölümündeki marka yazısı sayesinde ulaştı.

Kovalamaca sonucu gasp ettiği telefon ve para ile yakalanan Demir'in, çok sayıda sabıkası olduğu ortaya çıktı.Olay, dün gece saat 21.00 sıralarında, Tılfındır Mahallesi'nde bulunan Bediüzzaman Mezarlığı'nda yaşandı. İddiaya göre, evine gitmekte olan İdris Kaya, önünden geçtiği mezarlığa girip, vefat eden dedesinin mezarını ziyaret etti. Dedesinin mezarı başında için dua okuyan Kaya'nın yanına gelen bir kişi üzerinden çıkardığı iki ekmek bıçağı ile tehdit edip, cep telefonu ve 15 lirasını gasp ederek uzaklaştı. Kısa süreli korku yaşayan Kaya, daha sonra mezarlıkta gördüğü başka bir kişinin telefonundan 155 polis imdat hattını arayarak ihbarda bulundu.

İhbarın ardından mezarlığa gelen polisler, Kaya'nın verdiği eşkal doğrultusunda şüpheli kişiye ulaşmak için çalışma başlattı. Çok sayıda polis tarafından ablukaya alınan mezarlık ve çevresinde, gasp edilen Kaya'nın tarifine göre genç ve siyah mont giyen çok sayıda şüpheli yakalandı.

Polis, mezarların arasında ve çevresinde şüpheli aramayı sürdürürken, yere atılmış iki ekmek bıçağını da buldu. Bölgede aramasını sürdüren polis, mezarlık içerisinde Kaya'nın verdiği eşkale uyan ve kendisini görünce koşmaya başlayan şüpheli kişiyle kovalamaca yaşadı. Kısa kovalamacanın ardından Tılfındır Parkı içerisinde yakalanan ve isminin Fatih Demir olduğu saptanan şüpheli, polisleri görünce korkup kaçtığını söyleyerek kurtulmayı denedi.

Ancak, polisler bu sırada gasp edilen kişiyle yaptıkları ikinci görüşmede kendisini tehdit edip telefon ve parasını alan kişinin giydiği montun sırt bölümünde marka yazısı bulunduğunu söyleyince, tarife uyan Demir'i gözaltına aldı. Demir'in yapılan üst aramasında, poşet içerisinde bali ile İdris Kaya'nın masaüstünde kendi fotoğrafının bulunduğu cep telefonu ve 15 lirası bulundu. Polisin de şaşırdığı durum sonrası Demir, polis aracına bindirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaya'yı gasp eden madde bağımlısı Demir'in yakalanmasının ardından şüpheli olarak yakalanan 10 kişi de serbest bırakıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulamasına başlanan madde bağımlısı Fatih Demir'in, daha önce de hırsızlık ve gasp gibi çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor./milliyet