Başbakan Monti ile Alman mevkidaşı Merkel arasında bugün Roma'da İtalyan Başbakanlığı'nda yapılması planlanan ikili görüşmede, İtalya'nın ve Avrupa'nın içinde bulunduğu mali borç krizine karşı atılan ve atılacak yeni adımların görüşüleceği ifade ediliyordu.

Merkel'in, Almanya'da yaşanan iç gelişmeler sebebiyle İtalyan mevkidaşı Monti'ye telefon açarak, ziyareti iptal ettiği açıklandı. Almanya Başbakanı, planlanan programa göre bugün Mario Monti ile ortak bir basın toplantısı düzenledikten sonra İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından kabul edilecekti.

Almanya'daki son gelişmelerde ise Hannover Savcılığının, Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde görevini kötüye kullandığı, bu nedenle hakkında soruşturma başlatılabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Federal Meclis'e başvuruda bulunduğu kaydedilmişti.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, Almanya'da Cumhurbaşkanı Wulff'un kısa bir süre sonra bir açıklama yaparak, istifa edebileceği dile getiriliyor.