Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2010 tarihinde 4 adet molotofkokteyli ve molotof yapımında kullanılan havai fişeklerle yakalanan 2 sanığa, “terör örgütüne silah sağlamak” suçundan 12 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.

Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla hakkında dinleme kararı bulunan Kadir C. ile 9 Şubat 2010 tarihinde başka bir dosyanın şüphelisi Yunus İ. ile yaptığı telefon görüşmeleri teknik takibe takıldı. Kadir C’nin dinlenen telefonunda, “Yanımda tatlı falan getireyim mi?” dediği, Yunus İ’nin de “He valla getir” dediği kayıtlara girdi.

Aynı saatlerde, başka bir soruşturmanın şüphelisi olan Cengiz T’nin Yunus İ. ile yaptığı görüşmede, “Merhaba Yunus, bizim meyve sularını yaptık, güzel oldu yani hoş bir tat verdi iki tane de sana bırakmışız ha”, Yunus İ’nin de, “Tamam bende de iki tane var” şeklinde cevap vermesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. Kadir C. ve Hakan Z. isimli iki şüpheli 4 adet molotofkokteyli, 16’lı havai fişek ve rampası ile yanıcı madde dolu şişelerle birlikte yakalandı.

Terör örgütü PKK’nın eylem çağrıları üzerine, terörist elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenecek eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı belirlenen molotofkokteylleriyle yakalanan sanıklar hakkında, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan, “silahlı terör örgütü üyesi olmak ve silahlı terör örgütüne silah sağlama suçu”ndan açılan dava karara bağlandı. Yaklaşık 1 yıldır süren yargılama sonunda mahkeme, Hakan Z. İle Kadir C’ye “terör örgütüne silah sağlama” suçundan 12 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.

GEREKÇELİ KARAR

Mahkeme açıkladığı gerekçeli kararda İstanbul’daki bir olayı delil olarak gösteriyor:

“Kasım 2009 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak yaralanan lise son sınıf öğrencisi Serap Eser daha sonra hayatını kaybetmişti.

Bu olay bir tek molotofkokteylinin bile toplum ve insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini göstermesi açısından önem arz etmektedir. Tüm bu nedenlerle; sanıkların örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmadan, örgütün amacını bilerek bu amaçların gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere dosyamıza konu patlayıcı maddeleri naklettiklerinden, TCK’nun 315. maddesi gereğince cezalandırılmalarına karar verilmiştir.” yeniakit