Korsan gösterileri organize ettiği ileri sürülen ve göstericilerin 'Melek anası' olarak bilinen kadın şüpheliyle, kapatılan DTP'nin 2 saymanı da var. Saymanların DTP'nin kapatılmasından sonra Barış ve Demokrasi Partisi'nin Kadıköy ve Ataşehir İlçe Başkanlığı'nda da aynı görevi yürüttükleri öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Ataşehir ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bölücü terör örgütüne yönelik 2-6 Ocak tarihleri arasında operasyonlar gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada 'Örgüt adına faaliyet gösteren ve Ataşehir,Beyoğlu,Çekmeköy,Sancaktepe,Şişli ve Ümraniye'de kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla molotoflu korsan gösteri eylemlerini organize eden, eylemlere katılan,siyasi parti binalarına,işyerlerine, vatandaşa ve kamuya ait araçlara molotof kokteylli ve taşlı saldırıda bulunan 31 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır' denildi. Operasyonlar da 2 ruhsatsız tabanca, 16 fişek ve bol miktarda örgütsel yayın ele geçirildi. Yapılan sorgulama da şüphelilerin yaklaşık 1 yıl içerisinde 28 ayrı olaya karıştığı bunlardan 17'sinin Ataşehir'de meydana geldiği belirtildi.

MLKP İLE PKK İŞBİRLİĞİ

Emniyet kaynakları, yakalanan şüphelilerden 4'ünün MLKP'nin Partizan grubu üyesi 12 kişinin de KCK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokrat Gençlik Meclisi(YDGM)üyesi olduğunu belirtti.

MELEK ANA YAKALANDI

Operasyonda Ümraniye'de bulunan Özgür Yaşam Derneği(ÖYDER) kurucu başkanı olan ve göstericilerin 'Melek Ana'sı olarak bilinen Melek U. da gözaltına alındı. Gösterilerin ve molotoflu eylemlerin ÖYDER'de planlandığı iddia edildi. Melek U.'dan sonra derneğin başkanı olarak belirlenen bir şüpheli de gözaltına alındı. ÖYDER'e 3 ay içinde 3.üncü operasyon düzenlenmiş olundu.

SAYMANLAR GÖZALTINDA

Saldırılarda kullanılan molotof kokteylerin masraflarının ise kapatılan DTP şimdiki Barış ve Demokrasi partisinin Kadıköy ve Ataşehir saymanları tarafından karşılandığı öne sürülüyor Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan 15'i dün adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 3'ü savcılıktan 5'i mahkemeden serbest bırakılırken 7'si ise tutuklandı. Sorguları bugün tamamlanan 3'ü çocuk 16 kişi ise Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi./milliyet