ABD Başkanı Barack Obama, Tahran"a bir mektup yollayarak Washington"un İran"da rejim değişikliği istemediğini iletmeye hazırlanıyor.

Tasarı halindeki mektubun gönderilmesi, Başkan George W. Bush Yönetimi"nin İran politikasının da Barack Obama tarafından değiştirildiğini gösterecek. Bush Yönetimi, Tahran"da rejim değişikliğine yol açacak örtülü operasyonlara onay vermişti.

"Guardian" gazetesi, Başkan Obama Yönetimi"nin bir taslak mektup hazırladığını ve amacın da iki ülke arasında "yıllardır donuk" olan ilişkileri yeniden başlatmanın yolunu açmak olduğunu yazdı. Diplomatlar, mektubun, Bush Yönetimi"nden farklılığı sergileyen "sembolik bir jest" olacağını kaydettiler. Buna göre, mektup, Obama"nın doğrudan angaje olmak istediğini, geçmişten kopulduğunu dile getirecek ve İran"ın kuşkularını gidermeyi amaçlayacak. Mektubun kime gönderileceği kesinlik kazanmadı ve İran"ın Ruhani Lideri Ali Hamaney"e yollanabileceği de belirtildi.

Camdan girmeye kalktı

Obama, Beyaz Saray"a henüz tam olarak alışamadı. Oval Ofise geri dönerken birkaç metre ötedeki kapı yerine camdan içeri girmeye kalktı.