1200 öğrenci kapasiteli 3 bin 270 metrekare kullanım alanına sahip yüksekokulun en modern şekilde donatıldığı ve yaklaşık 4 milyon TL"ye malolduğu belirtildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune Yarenci İnci Melek Yüksekokulu"nun açılış törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Okula Adı Verilen İnci Ailesi"nin büyükleri Anne Memnune Yarenci İnci, ADÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel, Karacasu belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, okulun yapılmasında büyük emeği geçen Karacasu önceki dönem Belediye Başkanı Emin Mete, Nazil Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, ADÜ"de görev yapan dekan ve öğretim görevlileri ile öğrenciler ve Karacasu halkı katıldı.

Tören okul bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı"nın açılışı ile başladı. Anlamlı yatırımlarından dolayı İnci Ailesi"ne teşekkür eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Atatürk"ün milletimize hedef gösterdiği Çağdaş Uygarlık düzeyine ancak eğitimle ulaşılabiliriz. Eğitim kurumlarının sorunlarını sadece kendi imkanları ile çözmek imkansızdır. Bu nedenle Memnune yarenci İnci Hanımefendi ve böyle insanların sayısı arttıkça ülkemizdeki eğitim sorunları çözülecek ve Atatürk"ün hedef gösterdiği Çağdaş Uygarlık düzeyin üzerine çıkılabilecektir” dedi.

22 Mayıs 2008 günü İNCİVAK tarafından temeli atılan bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, okulun yapılmasında emeği geçenlere tek ek teşekkür eden ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, 2000-2001 döneminde seramik ve dericilik programlarında toplam 42 öğrenciyle eğitime başlayan Karacasu MYO"nun bugün 17 bölüm ve binin üzerinde öğrenciye ulaştığını söyledi. Okulun 9 yılda Karacasu"nun sosyo-ekonomik yapısına da çok büyük katkılarda bulunduğunu ifade eden Rektör Boylu “Sınırlama olmaksızın dünyadaki ve ülkemizdeki değişimleri ve güncel gerekleri hedef alan eğitimi planlamak mümkündür. Bu, ideal eğitim için bulunmaz mucizevi fırsattır. Öncelikle ve özellikle yapılandırılmış beceri uygulamaları eğitimi mükemmelleştirmeye en uygun yol olup yeterince farklılık ve farkındalık oluşturacaktır. Ancak bu yeterince başarılmış değildir. Bu alanın değerlendirilmesine ve geliştirilmesine entelektüel ve düşünsel kapasitesi yüksek olan sanayicilerimiz doldurmaktadır. Kendilerini bu açıdan da kutlamak isterim. Eğitim kurumlarına yatırımları insanlığın aydınlık geleceğine atılan adımlar olarak değerlendiriyoruz'' dedi.

“TÜRKİYE"NİN KENDİNE GÜVENEN VE İNANAN GENÇLERE İHTİYACI VAR”

Törende Annesi Memnune Yarenci İnci ve İNCİVAK Yönetim Kurulu Başkanı olarak kendi adına konuşan Şerife İnci Eren Türkiye"nin kendine güvenen ve inanan gençlere ihtiyacı olduğunu belirterek “Gelişmiş ülkelerle aramızdaki farkın kapatılması için daha fazla çalışmalı ve üretmeliyiz. Kısa zamanda çok iş başarabilmemizin tek yolu da eğitilmiş insan gücümüzü artırmaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, hayırsever Memnune Yarenci İnci'ye okulun bakır işlemeli resmini, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu da İNCİVAK Başkanı Şerife İnci Eren'e ADÜ'ye katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Daha sonra 3 bin 270 metrekare alanda 4 milyon liraya yaptırılan 18 derslik, 7 laboratuar, 1 yemekhane, 1 depoya sahip bin 200 öğrenci kapasiteli ADÜ Karacasu Memnune Yarenci İnci Melek Yüksekokulu hizmete açıldı.