2002 yılında Türkiye Güzeli seçildikten sonra Miss World Dünya Güzellik Yarışması'nda Dünya güzeli seçilen Azra Akın güzelliğiyle olduğu kadar dizilerde gösterdiği performansla da beğeni topluyor. Oyunculuk serüvenine 2005 yılında Tamer Karadağlı ile birlikte rol aldığı 'Yağmur Zamanı' dizisi ile başlayan Akın, ardından 'Oyun Bitti', 'Sen Harikasın', 'Rüzgar' gibi yapımlarda oynadı. Son olarak, tatile giren TRT dizisi 'Ayrılık'ta rol alan güzel oyuncu, Instyle dergisiyle yaptığı söyleşide çocukluğundan ailesine, mankenlikten oyunculuğa kadar pek çok konuyu anlattı.
BU DİZİ ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ
TRT'deki 'Ayrılık' dizisinde başrolleri Kaan Urgancıoğlu ve Zeynep Tokuş ile paylaşan Akın "Azeri bir şarkıcıyı canlandırıyorum. Çekimler çok keyifliydi. Çok şey öğrendim. Bu dizi sayesinde Ermenistan'a bile gittim" dedi. Akın fırsat buldukça oyunculuk workshop'larına katıldığını ve beğendiği oyuncuların filmlerini onlarca kez izlediğini söyledi.
ÇOCUKLUK HAYALİMDİ
Oyunculuk macerasının başlangıcını şöyle anlattı: "Daha çok küçükken annemin bana aldığı Pamuk Prenses elbisesini giyip, cam masamızın altına yatıp uyuyor numarası yapmışım. Annem, 'Ne yapıyorsun burada?' diye sorduğunda, 'Pamuk Prenses oldum ben. Prensimi bekliyorum' demişim. Yani o günden beri içimde var oyunculuk!"
PLAN YAPMAYI SEVMEM
Akın, yüzünü tamamen oyunculuğa doğru çevirmiş durumda. Podyuma ancak çok sevdiği bir modacıdan bir rica geldiğinde çıkmak niyetinde. "O ayrı bir disiplin. Tamamen modelliğe odaklanmak gerekiyor. Ama ben bunu istemiyorum" dedi. Plan yapmaktan hoşlanmadığını söyleyen Akın'ın gelecekle ilgili planları da belirgin değil.
KAMERALARLA TANIŞMA
Azra Akın'ın kameralarla ilk tanışması; o daha çok küçükken gittikleri İtalya gezisinde, karşılaştıkları İngiliz turistlerin onu ve cici elbiselerini fotoğraflamasıyla olmuş.
GEÇ KONUŞMUŞ...
Okulda, sokakta hep Flamanca konuştuğu için bir süre Türkçe konuşan annesine bile Flamanca cevap vermeye başlamış Akın... Taa ki yarışmayı kazanıp Türkiye'ye daha sık gelmeye başlayana kadar...
BABAM TEŞVİK ETTİ
Azra Akın'ı 'Elite Model Look' yarışmasına başvurması için babası teşvik etmiş. "O dönemde okulum ve bale vardı. Başvuru için fotoğraf çektirmek bile istememiştim. Ama babam çok ısrar ettiği için kabul ettim" deyip, gülerek ekledi: "Hatta eve telefon edip elemeleri geçtiğimi söyleyen kadına annem, 'Bu yıl zaman çok az, okuldan nasıl izin alacağız, seneye gelelim biz' demişti." Sonuçta bir şekilde kendini Elit Model Look yarışmasında buluvermiş Akın. Yarışmada birinci olduğu için International Elit yarışmasına gitmiş. O yarışmada da ilk 15'e girdiği için Hollanda'da Elit Ajans'la, Türkiye'de ise Gaye Sökmen Ajans'la çalışmaya başlamış.
ZAFER YILI
"Okulum bittikten sonra bir yıl modellik yapıp sonrasına bakacaktım. Gaye Sökmen arayıp, 'Miss Turkey'e katılmalısın' diyene kadar" dedi. Annesinin "Bir kelebek bile görse onun peşinden giden bir kız çocuğuydu. Zor tutardık onu" diye anlattığı Akın o yıl sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel kızı seçildi. Ve 'Miss World' unvanını 1932'de Keriman Halis'in ardından Türkiye'ye ikinci kez getirmiş oldu.
TÜM DÜNYAYI DOLAŞTIM
2003 yılı hayatının en koşuşturmalı ama belki de en güzel yılı olarak Azra Akın'ın hafızasına kazınmış. Dünya Güzeli olarak yardım etkinlikleri kapsamında neredeyse tüm dünyayı dolaşmış. Çin, Yeni Zelanda, Avustralya, Jamaika, ABD, İrlanda... Güzel oyuncu Yay burcu olduğu için gezmeyi çok seviyor.
HER ALANDA SADELİKTEN YANAYIM
Azra Akın, hayatının her alanında olduğu gibi gardırobu konusunda da sadelikten yana... Alışverişlerini Hollanda yerine Türkiye'den yapmayı tercih ediyor. "Hollanda'ya gidince başka şeyler yapmayı seviyorum. Mesela saçlarımı kestiriyorum. Kız kardeşimle vakit geçiriyorum. Bisiklete binip kanalları dolaşıyorum. Anneannemle vakit geçiriyorum" derken, geçen aylarda New York seyahatinde yeterince alışveriş yaptığını söyledi. Dolabını şöyle bir gözden geçirince raflarında en çok jean, atlet ve yazlık elbiseler olduğunu belirtti.