Bu yıl ana teması “Dijital Boyut” olarak belirlenen yarışmanın finali, 16 Mart 2012 Cuma akşamı İzmir Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilecek. Finale kalan 10 genç tasarımcının son aşamaya getirdiği tasarımlar, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’nde düzenlenen son fitting ile finale hazır hale geldi.
EİB Moda Tasarım Yarışması’nın her yıl daha güzel tasarımların yarıştığı bir yarışma haline geldiğini belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, “Bu yıl ki yarışmada, tasarımlar beklentilerimizin üzerinde güzel oldu. Her biri birbirinden güzel tasarımlar var. 16 Mart 2012 Cuma akşamı yapılacak olan final defilesinde görev yapacak olan jüri seçim yaparken epey zorlanacak” diye konuştu.
EİB MODA TASARIM YARIŞMASI SOSYAL MEDYADA POPÜLER OLDU
EİB 7. Moda Tasarım Yarışması’na katılımı arttırmak için gençlerin yoğun olarak kullandığı Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerini ve google gibi arama platformlarını kullandıklarını ve bunda da başarılı olduklarını ifade eden Sertbaş, “Türkiye’nin önümüzdeki süreçte rakibi ucuz işgücü avantajı olan Uzakdoğu ülkeleri değil, İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa gibi modada öne çıkmış ülkeler olacak. Bu ülkelerle tasarım yönümüzü güçlendirerek rekabet edebiliriz, bu tür yarışmalar bu yönümüzün güçlendiriyor.
”BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL VE YURTDIŞINDA EĞİTİM
EİB 7. Moda Tasarım Yarışması’nda birinci olacak tasarımcı 10 bin TL, ikinci olacak tasarımcı 6 bin TL ve üçüncü olacak tasarımcı 4 bin TL ödülün sahibi olacak. Yarışmada ilk üç aynı zamanda yurtdışında 2 yıl süreyle tasarım eğitimi şansı kazanacak. Yarışmanın birincisi Stylesight Moda Trendleri sitesine 6 ay boyunca abonelik sahibi olacak.
EİB Moda Tasarım Yarışması Final Gecesi, 16 Mart 2012 Cuma gecesi Koreograf Akif ÖRÜK’ün organizasyonunda Türkiye’nin tanınmış mankenleri Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Selda Car, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Ece Begüm Yücetan, Çağla Doğanbaş, Gülşin Diker, Elif Ece Uzun, Tuğba Melis Türk gibi ünlü mankenler podyumda genç tasarımcıların eserlerini sergileyecek.
Yarışmanın Jürisi ise; Siren Ertan, Nihat Odabaşı, Simay Bülbül, Oben Budak, Erol Albayrak, Hakan Öztürk, Hakan Akkaya şu anda kesinleşen isimler oldu. Final Defilesi’ni sunacak olan eski Türkiye Güzelleri’nden Tuğba Karaca’nın kostümünü ise, EİB 5. Moda Tasarım Yarışması’nda birinci olan Nilgün Hepyalçın tasarladı.