Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin katkısıyla bu yıl beşincisi gerçekleşen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın ödül töreni 2 Mart Cuma günü, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla İstanbul Rahmi Koç Müzesi'nde yapıldı. Türkiye'de tasarım alanında katılımı en yüksek olarak bilinen ve ev, ofis ve mutfak-banyo mobilyaları olmak üzere 3 ana kategoride düzenlenen yarışmaya bu yıl toplam 808 tasarımla başvuru oldu. Bu tasarımlar arasından 65'i ikinci aşamaya kalırken, 21 tanesi toplam 74 bin tl'lik ödülün sahibi oldu. En iyi tasarım sahiplerine ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan verdi.

Ev mobilyaları tasarımında İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü Seran Şimşir, Göktuğ Duman, Bahaeddin Önal'ın olurken, Mutfak-Banyo mobilyaları tasarımında İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü Selçuk Arslan ve Kaan Aşer'e gitti. Ofis Mobilyaları alanında ise İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü Mehmet Erdi Özgürlük, Anıl Ercan, Esin Ekincioğlu, Seza Avara'nın oldu. İlk ve ortaöğretim öğrencilerinden ise tasarım alanında ödül alanlar; Kemal Gürcan, Salih Altınkuş, Oğuz Ürkmez, Aslıhan Oğuz.

Sadece Türkiye değil, Fransa, İtalya, Almanya ve KKTC'de eğitim gören ya da yaşayan Türklerin de tasarımlarıyla ilgi gösterdiği yarışmanın kazananlarını tasarımın ve sektörün Türkiye'deki duayenleri; Prof. Dr. Önder Küçükerman, Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Memduh Şen, Kaan Dericioğlu, Ahmet Kaleli, Didem Çapa ve Fatih Kıral belirledi. İlk düzenlendiği yıl olan 2008'den bu yana başvuru sayısı her yıl artan yarışma TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği İşbirliğinde gerçekleşiyor.