Yazılı açıklama yapan Doğan, mobilya sektöründe yüzde 8 kalıcı KDV indiriminin sektörün dünya markası olmasını sağlayacağını kaydetti.

Küresel kriz döneminde kan kaybeden tüm sektörlerde olduğu gibi 2009 yılının ilk çeyreğinde mobilya sektöründe de yüksek oranda daralma meydana geldiğine dikkat çeken Doğan, "Bu daralmaya karşılık hükümetin önlem paketi altında sunduğu mobilyada 6 aylık periyotta uygulanan KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesiyle krize rağmen sektör de büyüme sağlanmıştı. KDV oranının tekstil sektöründe olduğu gibi kalıcı olarak yüzde 8 'e indirilmesi öncelikle istihdama olumlu etki yapması ve kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi için etken teşkil ederken, aynı zamanda dış ticaret açığı vermeyen bir sektör olan mobilya sektörünün ülkemizin dış ticaretinde iyileştirici etki yapacağı yadsınamaz bir gerçektir" dedi.

Sektörde kalıcı yüzde 10'luk KDV indiriminin, 2011 yılı için ihracatta yüzde 20, iç pazarda yüzde 10 ve üretimde yüzde 12-15 arasındaki sektörel büyüme hedefimizin üzerine çıkılmasını sağlayacağını belirten Doğan, "KDV indirimi Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılı için ülke hedeflerimizde ihracat ve büyüme beklentilerimize son derece güçlü bir şekilde katkıda bulunacaktır. Mobilya sektörü olarak, sağlayacağımız bu rekabet avantajı ile dünya markası olmamız mümkündür." ifadesini kullandı.