Türkiye"de 3G ile birlikte data trafiği 3 katına çıktı. Mobil internetteki bu gelişimden şehirlerarası otobüsler ve trenler de nasibini aldı. Başta Varan, Ulusoy, Pamukkale ve Kamil Koç"un öncülük ettiği otobüs şirketleri özel bir cihaz sayesinde otobüs içinde hızlı ve ücretsiz internete ulaşma imkanı sunmaya başladı.

Özellikle son 3 ayda bu hizmeti veren otobüs şirketi sayısında patlama olurken, kısa süre içinde Türkiye genelindeki 15 bin şehirlerarasında bu cihazlar kullanılacak. Ulaştırma Bakanlığı 3 GSM operatörü ile test yaparak aynı sistemin trenlerde kullanılmasının da önünü açtı. Trenlerde bir ay içinde bu sistem devreye girecek.

İlk etapta İstanbul-Ankara, Ankara-İzmir, Ankara-Adana, İzmir-Bandırma hatlarında kullanılacak olan trenlerdeki bu uygulama Avrupa"da ilklerden biri olacak. Otobüslerde yolcuların internet kullanımını sağlayan özel cihazın Mercedes Türkiye tarafından da onaylandığı ifade edildi.

Türkiye"de 15 bin kadar şehirlerarası otobüs bulunurken gelen yoğun talep karşısında “Konya"da Wi-Fi hizmeti sunmayan otobüs şirketinin kalmadı” değerlendirmesi yapıldı.

Hangi otobüs şirketlerinde internet var?

* Varan n Ulusoy n Kamil Koç n Metro n Beydağı Turizm-Malatya n Kontur-Konya

* Lüks Aksel - Konya

* Yeni Adana Seyahat-Adana

* Yeşil Kastamonu-Kastamonu n Zonguldak Varan n Yeni Özemniyet- Bartın

* Pamukkale-Denizli

* Batman Özstar n Lüks Batman n Hatay Günsaş Turizm n Lider Turizm-Çorum n Anadolu Ulaşım-Uşak nBuzlu Turizm-Eskişehir

* Anka Turizm-Eskişehir nNilüfer Turizm-Bursa

* Akdeniz Turizm-Antalya