Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi engelli yada yatalak hastalara mobil hizmet verecek. Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bu uygulamasını Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi ile yaptığı işbirliği ile Söke Devlet Hastanesi"nde yatan hastalardan başlattı. Yeni hizmet, düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı.
Toplantıda konuşan Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Diş Hekimi Hakan Ölçüm, ilçede kendilerine yada ilgili birimlere başvuran engelli yada yatalak durumdaki vatandaşların diş sağlığı tedavilerinin yapılacağını söyledi. Mobil diş ünitesinin Söke Devlet Hastanesi"ne yerleştirildiğini ifade eden Başhekim Ölçüm; “Hastalarımıza dolgu, tedavi, ağız hijyeni, diş taşı tedavileri yapılabilecek. Türkiye"de çok yaygın olmayan bu uygulamanın Aydın Diş Sağlığı Merkezi ve Aydın Atatürk Devlet Hastanesi işbirliği ile başladı. Söke"de bu projenin devamını getirdi.Mobil diş sağlığı hizmetine Aydın öncülük etti” dedi. Mobil diş ünitesinin Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından alındığını ve maliyetinin bin 700 Euro civarında olduğunu belirten Başhekim Hakan Ölçüm, “Hizmetin Söke ve çevresine faydalı bir hizmet olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.
Günümüzde sağlık hizmetlerinde gelinen noktanın ihtiyacı olan tüm hastalara ulaşmak olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ise; “Günümüzde sağlık hizmetlerinin birçoğu mobil olarak da verilebiliyor. İlçemizde de diş sağlığı hizmetlerinin bu şekilde verilebilecek olması memnuniyet verici” dedi
Toplantı sonrasında, İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Sağlık Grup Başkanı Dr. Ersev Kuyucu, Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hakan Ölçüm ve Söke Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kasım Çetin devlet hastanesinde tedavileri yapulacak üç hasta İsmail Haşim Çelik (12), Cafer Malkoç (17) ve Haydar Yılmaz (34)"ı ziyaret etti.