AYDINPOST ÖZEL-Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz bugün parti binasında basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Partililerin de ilgi gösterdiği basın toplantısında konuşan Merkez İlçe Başkanı Kalınomuz, “AKP"nin 6 yıldır iddia ettiğimiz konular yeni yeni gündeme getiriliyor. AKP, yolsuzluğnu, hrtumculuğun, yalanın partisidir. Ulusal değerleri yok sayan, ABD işbirlikçisi, bir siyaset organı değil, menfaat çetesidir” dedi.

Başkan Kalınomuz, AK Parti"ye yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Siyasette temizliği dile getirdik. Dokunulmazlıkları kaldıralım dedik. Zırhın arkasına saklanan AKP"nin 3/4 "ü suçlu. İhaleye fesat karıştırmaktan tutun da, rüşvet, zimmete varana kadar. Yargılanıp ceza alacaklarını biliyorlar. Yalandan, dolandan dolayı hesap vereceklerini biliyorlardı. Hep söyledik fakat karşımızda medya grubu vardı. Tüm söylemlerin aksine hareket ettiler. Fakat yalancının mumu yatsıya kadar yandı ve ampul söndü. Ortak menfaatleri zedelenmeye başlayınca medya grubuyla karşı karşıya gelmeye başladılar. Şimdi artık doğruları yazıyorlar. Gaziantep Belediyesi, Şaban Dişli ve en son da Deniz Feneri ortaya çıktı. Deniz Feneri eşittir AKP ampulüydü. Dava sonuçlandı ve oradaki insanlar ceza aldı. Ve mahkeme gerekçeye karar verdi. Bu insanlar suda görünün buzul dağının ucu. Ana menşei Türkiye"de denildi. AKP"nin tüm kurmaylarıyla parasal menfaat ilişkisi vardır denildi. Bir de yetmedi böyle bir derneğe üstün hizmet belgesi verdiler. Mehmetçik Vakfı"na sağlanmayan kolaylık, Deniz Feneri"ne sağlandı. RTÜK Başkanı Zahid Akman7ın bu olayda Almanya"dan Türkiye"deki fenerin kuryesi olduğu da belirlendi. Bunlar tesadüf olamaz. Türkiye böyle onursuzluk yaşamadı, yaşamayacak da.”

 

MOBESE'de ciddi fark var!

Ülkenin iyi yönetilmediğini, fakat Aydın"ın da bu durumdan farksız olmadığını iddia eden Başkan Kalınomuz, “Aydın"ın MOBESE ihalesi sonuçlandı. İhale 33 kamerayla sınırlı. Türk Telekom bu işi yapmak üzere 260 milyar liralık teklif veriyor. Her şey dahil üstelik. Fakat İstanbul"da bir şirkete 748 milyara ihale ediyorlar. Aradaki fark ise kablosuz olmasına dayandırılıyor” dedi.

Konuyu araştırdığını söyleyen CHP"li Başkan, “Emniyet Genel Müdürlüğü"nün hazırlattığı şartnamenin arkasına sığınılıyor. Kablolu da 70 milyar yıllık aidat ödenir. Bu avantaj gibi görünse de, kablosuzda her yıl güncelleme parası ödemek durumundasınız. Türk Telekom konuyla alakalı yazı yazmış. İfadelere bakılınca arada uçurumun bulunduğu gayet açık. Gerekçeler ortadayken şartnameyi neden değiştirmediklerini sormuşlar. Fakat iş bilenin, kılıç kuşananın” diye konuştu.

CHP grubu olarak Belediye Meclisinde kandırıldıklarını ifade eden Kalınomuz, “Biz kaldırıldık aslında. İhaleyi il özel idaresi de yapabilirdi. Fakat belediye yaptı. Neden? Çünkü seçim yatırımı sözkonusu da ondan” dedi.