Söke"nin uzun süredir gündem maddelerinden biri olan MOBESE kamera güvenlik sistemi ihalesinin Nisan ayın sonunda yapılacağı belirtildi. 25 Nisan tarihinde ihaleye çıkacak olan kamera güvenlik sisteminin kurulmasında Söke Kaymakamlığı ve Söke Belediyesi öncülük ederken; Sökeli kurum ve kuruluşlar, hatta işletmeler destek veriyor. Söke"ye MOBESE kamera güvenlik sistemi kurulabilmesi için Sökeli kurum-kuruluş ve şahıslar yine adeta seferber oldu.
Söke"de eczacı ve bazı marketler başta olmak üzere Batı Söke Çimento İşletmesinin 100 Bin, Ticaret Odası"nın 40 Bin, Söke Gayrimenkul AŞ 10 Bin, Ticaret Borsası 20 Bin TL, Ziraat Odası"nın 20 Bin TL şu ana kadar katkıda bulundu.
MOBESE güvenlik sistemine şu ana kadar katkı sağlayan eczacıların İbrahim Muslu, Ayşe Kutlay, Halil İbrahim Özşarlak, Melike Kutlay, Kamuran Oklay, Fulya Gezginci, Mine Oturgan, Efkan Oturgan, Mürşide Yıldız, Dilek Muslu, Funda Muslu, Kemal Sökeli, Ayşe Özbaşlı, Merve Urgancı, Alpaslan Biçer ve Birsen Sakallı oldukları öğrenilirken; marketlerden Birlik Gıda AŞ"de katkı sağlayan Sökeli işletme oldu.
Konuyla ilgili bilgi veren Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi MOBESE için 25 Nisan"da ihaleye çıkılacağını belirterek; “MOBESE ile ilgili çalışmalarımız son aşamasına geldi. MOBESE"ye şu ana kadar katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile şahıslara çok teşekkür ediyoruz. Konuştuğumuz ama taahhütleri yerine getirilmeyen rakamlarda var. MOBESE konusunda geri dönüşü olmayan bir yola girdik inşallah yüzümüzün akıyla çıkarız” dedi.
Kurulması hedeflenen sistemde 6"sı plaka tanıma sistemi olan 10 sabit kamera ve 12 hareketli kamera olmak üzere toplam 22 kameradan oluşacak. Kontrol merkezi İlçe Emniyet Müdürlüğü"nde olacak.