Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke"nin güvenliği için MOBESE"nin önemi bir kez daha vurgulandı; kurum ve kuruluşlardan destek istendi.
Söke"de MOBESE Kamera güvenlik sistemi yeniden gündeme geldi. Kurulması hedeflenen sistemde 6"sı plaka tanıma sistemi olan 10 sabit kamera ve 12 hareketli kamera olmak üzere toplam 22 kameradan oluşacak. Kontrol merkezi İlçe emniyet Müdürlüğü"nde olacak.
Toplantıya Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, İlçe emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi-Kefalet Koop. Başkanı Refik Karataş ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri bulundu.
MOBESE kamera güvenlik sisteminin Söke"ye gerekli olduğunu belirten Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, kurulacak sisteme ödenek çıkartılmasının mümkün olmadığını, sistemi Sökelilerin kendi çabaları ile kurabileceğinin mümkün göründüğünü söyledi. Teknoloji geliştikçe maliyetlerin düştüğünü ifade eden Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; kurulması öngörülen MOBESE"nin 350 Bin TL"ye mal olabileceğini belirtti. Kurulacak sistemde kameraların çokluğu değil, kontrol merkezi ve ideal noktalara montajı yapılacak kameraların önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Demirezer; “MOBESE sistemi kurulduktan sonra mahalleler, esnaflar, çeşitli kurumların katkıları ile genişletilebilir” dedi.
Geçmişte projelendirmesi yapılan MOBESE"nin o dönemde 700 Bin TL sistem olmak üzere 200 Bin TL ise işletme giderleri bulunduğuna değinen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; bugünse 350 Bin TL maliyetle bu işin yapılabileceğini söyledi. Toplantıya katılanlarca taahhütlerin verilmesi halinde biran önce çalışmalara başlayabileceklerini, Söke Belediyesi olarak ihaleyi de yapabileceklerini ifade eden Başkan Özekmekçi; “Ertelemeyelim. Burada karar alıp hemen yapalım. Söke Belediyesi olarak ben 150 Bin TL"nin altına imzamı atıyorum. Buradaki diğer arkadaşlarımdan da katkılarını bekliyorum” dedi.
“SÖKE BELEDİYESİ"NDEN 150 BİN TL”
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi Belediye olarak 150 Bin TL vermeyi taahhüt ederken; toplantıda MOBESE için Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık MOBESE için 20 Bin TL ayrılmış kaynaklarının hazır olduğunu bu rakamı 40 Bin TL"ye çıkarabileceklerini söyledi. Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran 40 Bin TL"yi aktarabileceklerini belirtti. 2007 yılında 15 Bin TL katkı sağlama sözü veren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi-Kefalet Koop. Başkanı Refik Karataş bu kez sessiz kalırken; yönetimi ile görüşüp sağlayabilecekleri katkıyı açıklayacağını söyledi. Toplantıya katılan diğer kuurm ve kuruluşlardan da katkıda bulunmaları istendi.
“2007"DE GÜNDEME GELMİŞTİ”
Söke"ye MOBESE kamera güvenlik sistemi kurulması en son 2007 Aralık ayında gündeme gelmişti. O dönemde Kaymakam Celil Ateşoğlu başkanlığında eski belediye binasında toplantı yapılmış, kurum ve kuruluşlardan katkı istenmişti. Projelendirme çalışmaları o dönemde yapılan MOBESE sistemi ihale aşamasına kadar getirilmişti.