Valilikten yapılan yazılı açıklamada, DTP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Çiçek Arıç başkanlığında oluşturulan 7 kişilik düzenleme kurulunun, 9 Aralık pazar günü Çağlayan Meydanında yapılmak istenen “Emperyalizme, Irkçılığa ve Şovenizme Karşı İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği” konulu açık hava toplantısı için bildirimde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Van, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Batman ve Hakkari'de gerçekleştirilen mitinglerde, “terör örgütü ve örgüt başını övücü sloganlar atıldığı, bez ve posterler açıldığı, güvenlik kuvvetlerine karşı saldırılarda bulunulduğunun” kamuoyu tarafından izlendiği vurgulanarak, bölücü terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren bazı yayın organları ve internet sitelerinde yer alan haberlerde ve elde edilen bilgilerde, “bölücü terör örgütlerince yeni bir hamlesel sürecin başlatılmasına karar verildiği ve diğer illerde yapılan mitinglerin bu karar çerçevesinde gerçekleştirildiğinin bilindiği” kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Bildirimde bulunulan açık hava toplantısında özellikle bölücü terör örgütü yandaşlarınca terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile örgüt elebaşısının posterlerinin açılacağı, güvenlik kuvvetlerine taş ve sopalarla karşılık verileceği, bu amaçla malzemelerinin (taş, sopa ve molotof, flama ve poster) önceden miting alanına götürülerek, kolaylıkla ulaşılabilecek bir yerde saklanması yönünde planlar yapıldığı bilgileri intikal etmiştir. Bahse konu toplantının yapılması durumunda amacı dışına çıkılarak, bölücü terör örgütünün propagandasına dönüştürüleceği, tertip komitesinin meydana gelebilecek müessif olayların önüne geçmekte yetersiz kalacağı değerlendirilmiştir.

Bu nedenle ilimizdeki huzur ve güven ortamının ciddi şekilde zarar göreceği, kamu düzeninin bozulabileceği değerlendirildiğinden, kamu düzeni ve genel asayişin sürekliliğinin sağlanabilmesi için 5442 sayılı İller İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi gereğince söz konusu toplantıya izin verilmemiştir.”

AA