Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamayla Aydın"daki miting, gösteri alanları ve yürüyüş güzergahları 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"nun 6. maddesi ile Kanunu"nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. maddesi gereğince değiştirildiği duyuruldu.

İçişleri Bakanlığının 29.03.1996 gün ve 74285 sayılı emirleri gereğince, Aydın"ın İmar, Ekonomik ve Ticari yapısı göz önüne alınarak, 1 ve 2 no"lu Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Alan ve Güzergâhları Valilik Makamının 31/12/2009 gün ve 09 sayılı olurları ile yeniden onaylandığı belirtildi.

Yapılan değişiklikler sonrası 1 Nolu gösteri yürüyüşünün toplanma alanı Malazgirt Meydanı oldu. Konuşma ve miting alanı da Girne Mahallesi Yörük Ali Efe Bulvarı ve Efekent Bulvarının kesiştiği kavşak, toplantı gösteri yürüyüş dağılma alanı Yörük Ali Efe Bulvarı ve Efekent Bulvarı, pankart ve afiş asılacak yerler ise belediye tarafından tanzim edilen ilan panoları olarak belirlendi.

2 Nolu toplantı ve gösteri yürüyüş güzergahı ise Osman Yozgatlı Mahallesi Atatürk Bulvarı ile Çevre Bulvarının kesiştiği trafo olarak açıklandı. Gösteri yürüyüş güzergahı, Atatürk Bulvarı ile Çevre Bulvarının kesiştiği trafo önünden Çevre Bulvarını takiben Alpler Aşevi önünden miting alanı olarak belirlenirken, 2 Nolu Toplantı ve Gösteri yürüyüş güzergahı kapsamında konuşma ve miting alanı da Osman Yozgatlı Mahallesi Alpler Aşevi bitişiğindeki boş alan olarak belirlendi.

Toplantı gösteri yürüyüş dağılma noktası da Osman Yozgatlı Mahallesi Çevre Bulvarı üzerinden, Telekom Müdürlüğü önünden Çevre Bulvarı ile eski Çine Caddesinin kesiştiği kavşak olarak tespit edildi.
Bilindiği gibi daha önceleri Aydın"da miting ve gösteri yürüyüşleri Atatürk ve İstasyon Meydanında yapılıyordu.