Mississippi Üniversitesi’nde doktora yapan 27 yaşındaki Türk kızı Kevser Ermin, bisiklete binerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Geçen yıl da aynı bölgede üç kişi benzer şekilde ölmüştü. Okul arkadaşları bugün düzenleyecekleri bisikletli protestoyla yoldaki önlemlerin artırılmasını isteyecek

ABD’nin önemli okullarından Mississippi Üniversitesi’nin Sağlık ve Kinesioloji Bölümü’nde doktora yapan Eskişehirli Kevser Ermin’in bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi bütün okulu yasa boğdu. 27 yaşındaki Ermin geçen hafta cuma günü sabah 10 sıralarında bisikletiyle Oxford bölgesine doğru gidiyordu. Ancak bu sırada yoldan geçen bir araç, Ermin’in bisikletine arka lastiğine çarptı. Genç kız çarpmanın etkisiyle bisikletten düştü. Ermin’e çarpan sürücü hemen ambulans çağırsa da, sağlık görevlileri gelene kadar Ermin hayatını kaybetti. Ermin’in başında kaskı olduğu, bisikletinde de reflektörler bulunması hatanın araç sürücüsünde olduğu görüşünü güçlendirdi. Ancak adı açıklanmayan sürücünün alkol ve kan testi yapılmasına izin vermediği belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Milli oyuncuydu

Okulunun en başarılı öğrencilerinden biri olan Ermin, obezite ve kemik yoğunluğu konusundaki araştırmasıyla da ödül almıştı. Genç kız sadece derslerde değil spor alanında da adından söz ettiriyordu. ABD’ye gitmeden önce Eskişehir Anadolu Üniversitesi hentbol takımında oynayan milli takıma da girmişti. Ermin, Mississippi Üniversitesi’nde de voleybol takımının formasını giyiyordu. Hatta 2 yıl önce okullar arası turnuvada şampiyonluk yaşamışlardı. Bu özelliklerinden dolayı ona okul arkadaşları “yıldız oyuncu” diyorlardı.

‘Hayat doluydu’

Ermin’in okulu ölüm haberiyle yasa boğuldu. Türk kızın en yakın üç arkadaşı Shilpa Shirur, Sam Hammud ve Nadya Kholomeydik, okul içinde bir kampanya başlatarak, Ermin’in cenazesinin Türkiye’ye götürülmesi ve diğer masraflar için para toplamaya başladı. Shirur “Onu tanımayanlar bile para veriyor. Her gün okulun önünde kurduğumuz masada bağış topluyoruz. Bir bağış hesabı da açtık. İlk iki günde sadece masada 2 bin dolar topladık” dedi. Kholomeydik ise “Hayata tutkuyla bağlıydı. Sağlığına çok önem verirdi. Bisiklete binmeyi de çok severdi. Çok üzgünüm” diye konuştu. Okulun içinde perşembe günü Ermin için bir anma töreni de düzenlendi. Törene Ermin’in birçok arkadaşı katıldı.

‘1 metre kuralı getirilsin’

Kevser’in öldüğü ‘Highway 314’ daha önce de güvenlik nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Geçen yıl aynı bölgede 3 kişi hayatını kaybetti. Okul arkadaşları Ermin’in ölümü üzerine bugün bisikletli protesto düzenleyecek. Kevser’in gittiği rotayı bisikletle geçecek olan göstericiler, polisin yol güvenliğini sağlamasını isteyecek. Ayrıca yola ‘bisikletlilere 1 metreden fazla yaklaşılmaması’ için uyarı levhası konulması da isteniyor.
vatan